Kuba legalizon martesat e të njëjtit seks

Kuba ka legalizuar martesat e të njëjtit seks pasi u votua në favor të kodit familjar që rrit mbrojtjen e personave queer në ishull, njoftoi të hënën Këshilli Kombëtar Zgjedhor i vendit.

Këshilli Zgjedhor tha se 74.1% e atyre që kishin të drejtë të votonin në referendumin kombëtar të së dielës kishin dalë për të votuar.

Me 94% të votave të numëruara që nga ora 9 e mëngjesit të së hënës, 3,936,790 kishin votuar pro dhe 1,950,090 kundër – duke treguar një mbështetje dërrmuese për ligjin e ri.

Kodi i ri i familjes synon mbrojtje më të madhe për gratë, fëmijët dhe të moshuarit, si dhe lejon çiftet e të njëjtit seks të martohen dhe të birësojnë fëmijë.

Kqyre edhe qito

© 2020 Dylberizm - Të gjitha të drejtat e rezervuara

Scroll To Top