TERMINOLOGJI

5 mënyra se si mund t’i përkrahni nxënësit LGBTIQ+

Me rastin e Ditës së Mësuesit, të cilën ia urojmë çdokujt që feston sot, Dylberizm…

Pastrimi rozë (Pinkwashing) – Si Izraeli po përdorë lirinë gej për mbulimin e aparteidit

Palestina të hënën në mbrëmje i bëri thirrje komunitetit ndërkombëtar të ndërhyjë urgjentisht për të…

Çka do të thotë të jesh trans?

Sot më 31 mars është Dita Ndërkombëtare e Dukshmërisë së Transgjinorëve (International Transgender Day of…

Kuptimi prapa çdo ngjyre në Flamurin e Krenarisë

Çdo shirit i ylberit përshkruan një sektor të komunitetit LGBTQ dhe spektrit queer. Ndërsa ka…

Qysh mu konë aleat të personave trans?

Identiteti gjinor nuk osht’ Identiteti seksual Maje n’men. E kemi përmend disa herë, prapë po…

Çka do të thotë të jesh biseksual?

Ka vend për të gjithë ata që tërhiqen nga më shumë se një gjini nën…

10 mënyra për tu bërë aleat më të mirë për njerëzit jo binarë

Me 14 korrik shënohet Dita Ndërkombëtare e Personave Jo Binarë. Gjatë kësaj dite synohet të…

Çfarë do të thotë të jesh një person interseks?

Njerëzit shpesh supozojnë se bota është e ndarë qartë në dy grupe njerëzish, mashkull dhe…

Nacionalizmi Queer

Nacionalizmi Queer është një fenomen i lidhur me lëvizjen çlirimtare të homoseksualëve dhe lezbikeve dhe…

Dobitë dhe rreziqet e daljes hapur

Dalja hapur (coming out) është kur një person vendos të zbulojë një pjesë të rëndësishme…