PRISHTINA QUEER FESTIVAL

Qysh po manifestohet kultura queer në festivale të Kosovës?

DokuFest, Anibar dhe Prishtina Queer Festival janë krejt festivale që ndodhin në Kosovë. Secili festival…

Krijuesit nga Prishtina bashkojnë forcat për festivalin e kulturës dhe arteve të reja me tregime queer

“Më pëlqen shumë martesa si koncept, veçanërisht ajo shqiptare, tradicionale (…)” thotë një e re…

Dita e tretë e Prishtina Queer Festival – Dashnia triumfon

Të dielën e filluam me shfaqjen e tre dokumetarëve nga Kosova, Turqia dhe Bosnja dhe…

Dita e dytë e Prishtina Queer Festival – Rezistenca Queer

Mesdita e së shtunës, na gjeti në Kino Armata në mes të turmës së publikut…

Prishtina Queer Festival – Festohet të qenurit queer

1 Shtator 2023 ka me u mbajtë mend për një kohë të gjatë, kjo sepse…

Në mbramjen kulturore në Pallatin e Rinisë do t’performojnë Lilith Zi dhe Vanessa Sins.

Në mbramjen kulturore në Pallatin e Rinisë keni me u mikpritë prej dy drag performueseve…

Nata kulturore: Miss Bashful x DBBD, Private School Latina & Elise

Programi: 23:30 – 02:00 – Elise02:00 – 04:00 – Miss Bashful x DBBD (live)04:00 –…

Adelina Rose dhe Sulltanesha Turkan vijnë në veshje kombëtare për hapje të Prishtina Queer Festival

Në natën e hapjes së festivalit më 1 shtator, Qerkica gjatë performancës së saj nuk…

KAH KQYRSHA PËRPJETË, E SHIHSHA VETEN PËRFUNI në Prishtina Queer Festival

Ky film rrëfen historitë e shtatë personave queer që jetojnë në Kosovë, që përkasin në…

Performancë me def nga Qerkica në natën e hapjes së Prishtina Queer Festival

Qerkica osht njëra nga pioneret e komunitetit trans në Kosovë. Një grua transgjinore ashkalike, e…