HISTORI

Punonjësit e seksit janë pjesë e rëndësishme e lëvizjes queer, por roli i tyre është harruar

Në maj të vitit 1959, natën vonë, duke kërkuar të bëjnë telashe, dy anëtarë të…

“Los 41”: Festa e 41 burrave queer në vitin 1901 që ndryshoi Meksikën

Në orët e vona të 17 nëntorit të vitit 1901, policia bastisi një festë në…

Historia queer në ish-Jugosllavi

Zakonisht kur flasim për lëvizjen LGBTQ+ dhe persekutimin e personave LGBTQ+, flasim për historinë botërore,…

Historia e martesave gej nga Perandoria Bizantine deri në ditët e sotme

Si shumë të rinjë të sapoardhur në qytetin e madh, Basili i Parë nuk dinte…

Aventurat e jashtëzakonshme të Gerda Wegener dhe Lili Elbe

Kjo është historia e vërtetë e romancës lezbike të fillim-shekullit, ilustrimeve erotike Deco të mbushura…

Parlamenti Gjerman për herë të parë ka nderuar dhe kujtuar viktimat LGBTIQ+ të regjimit nazist

Sot është Dita Ndërkombëtare e Përkujtimit të Holokaustit dhe Parlamenti Gjerman për herë të parë…

Si u bë Halloween-i festa më e preferuar për personat queer

Fillimisht duke filluar si një festë për shpirtrat dhe shenjtorët, ‘All Hallows Eve’ u shndërrua…

Islami dhe homoseksualiteti: Myslimanët kanë një histori të gjatë të pranimit të homoseksualitetit

Islami dikur e konsideronte homoseksualizmin si një nga gjërat më normale në botë. Perandoria Osmane,…

Trazirat Stonewall

Trazirat Stonewall, të quajtur edhe Kryengritja e Stonewall, filluan në orët e para të 28…

13
Puthja vëllazërore socialiste

Burrat që bashkojnë buzët në publik mund të jenë një ngjarje e rrallë në Rusinë…