NGA BOTA

Nepali hyri në histori si shteti i parë i Azisë Jugore që njohi martesat e të njëjtit seks

Nepali është shteti i parë në Azinë Jugore, që njihet si rajon tradicional e konservator,…

Nënkryetari i Stokholmit proteston kundër thirrjeve të opozitës lidhur me orët e programit të leximeve drag në bibloteka

Nënkryetari i Stokholmit, Jan Jönsson e përshkruan veten si një “pëlhurë” për t’i thirrur vëmendjen…

Estonia bëhet shteti i parë i Evropës Qendrore që legalizon martesat e të njëjtit seks

Të martën (20 qershor) Parlamenti i Estonisë miratoi ligjin për legalizimin e martesës së të…

Lirohen dhjetë protestuesit e arrestuar në Paradën e Krenarisë Trans në Stamboll

Dhjetë aktivistë të komunitetit LGBTQ+, përfshirë organizatorët e Paradës së Krenarisë dhe persona queer, u…

Australia miraton ligje të reja që mbrojnë personat interseks nga operacionet pa pëlqimin e tyre

Pas disa dekadash fushatë, ligjet e para të Australisë që mbrojnë personat interseks nga procedurat…

Islanda ka miratuar ligjin për ndalim të terapisë së konvertimit që përfshin edhe personat transgjinorë

Parlamenti islandez ka miratuar një ligj që ndalon të ashtuquajturat praktika të terapisë së konvertimit…

Presidenti i Ugandës dekreton ligjin anti-LGBTQ+ që parasheh dënim me vdekje për aktet midis të njëjtit seks

Ankesa e reagime në nivel global e dënojnë presidentin Museveni për nënshkrimin e ligjit të…

Policia e Azerbajxhanit arreston, keqtrajton dhe abuzon aktivistët për të drejtat LGBTQI+

Më 23 maj, aktivistë të të drejtave LGBTQI+ dhe pjesëtarë të komunitetit transgjinorë u arrestuan…

Vendimi i Gjykatës Evropiane thotë se Rumania shkeli të drejtat njerëzore të çifteve queer

Rumania po shkel të drejtat njerëzore të çifteve të të njëjtit seks duke refuzuar njohjen…

Më shumë se 100 projektligje anti-LGBTQ+ të propozuara në SHBA deri më tani këtë vit

Nisur nga kufizime të kujdesit shëndetësor gjatë procedurave të tranzicionit për  të rinj të mitur…