KALENDARI QUEER

Festojmë Ditën Ndërkombëtare të Dukshmërisë së Personave Transgjinorë

Sot shënohet një datë e rëndësishme në kalendarin queer, dita e dukshmërisë për personat transgjinorë.…

Kuptimi i Aromantizmit: Një udhëzues për Javën e Ndërgjegjësimit të spektrit Aromantik

Në një kohë kur e gjithë vëmendja është tek dashuria romantike, është e rëndësishme të…

Shkurti – Muaji i Historisë Queer

Shkurti është një muaj i veçantë që shënon krenarinë, identitetin dhe thellësinë e diversitetit seksual…

Figura të harruara që sfiduan shprehjen dhe identitetin gjinor shekuj më parë

Personat jo-binarë dhe transgjinorë kanë qenë gjithmonë këtu, së paku në çdo shoqëri të regjistruar…

Dita e Përkujtimit Transgjinor: Të kujtojmë dhe të bashkohemi në solidaritet!

Më datën 20 nëntor çdo vit, shënohet Dita e Përkujtimit Transgjinor për të nderuar jetët…

Java e Ndërgjegjësimit Transgjinor

Sot fillon Java e Ndërgjegjësimit Transgjinor.Çdo vit nga data 13 deri më 19 nëntor, anë…

Festojmë Ditën e Ndërgjegjësimit të personave Interseks

Çdo vit 26 tetori, shënon ditën e ndërgjegjësimit të personave interseks.Ditë kjo e cila feston…

Dita e Daljes Hapur – 11 tetor

Sot festojmë Ditën Ndërkombëtare të Daljes Hapur (Coming Out Day) që fokus ka ndërgjegjësimin e…

Po shënohet Java e Ndërgjegjësimit Jo-binar

Po shënohet java e ndërgjegjësimit jo-binar e cila është një ngjarje vjetore që zhvillohet gjatë…

14 korriku – Dita Ndërkombëtare e Njerëzve Jobinarë

Dita Ndërkombëtare e Njerëzve Jobinarë shënohet çdo vit me 14 korrik dhe ka për qëllim…