NGA VENDI DHE RAJONI

Ngrihet padi ndaj Kuvendit të Kosovës dhe Labinotë Demi Murtezi për diskriminim të personave LGBTIQ+

Pesë organizata jo-qeveritare që angazhohen për të drejtat e njeriut, Cel Kosova, YIHR (Nisma e…

Greqia legalizon martesat e të njëjtit seks

Të enjten, Parlamenti i Greqisë miratoi një projektligj që lejon martesat civile të të njëjtit…

Aktivistët LGBTQ+ ndalojnë fjalimin e Duda Baljes: Homofobët s’kanë vend në Kuvend!

Aktivistë LGBTQ+  dhe për të drejtat e njeriut pranë organizatave CEL Kosova, YIHR-Youth Initiative for…

Qeveria e Kosovës miraton projetkligjin që lehtëson ndërrimin e gjinisë në dokumente

Projektligji për Gjendjen Civile,  i miratuar nga Qeveria e Kosovës në mbledhjen e 174-të, shënon…

Sulmohet “Qendra e Informimit të Krenarisë” në Beograd

Dje, më 7 janar 2024, derisa shumica e qytetarëve në Serbi po festonin Krishtlindjet Ortodokse,…

Fitoret rreth komunitetit LGBTQ+ që ndodhën gjatë vitit 2023

Lajmet për të drejtat e lezbikeve, gejëve, biseksualëve, transgjinorëve e dylberave gjatë vitit 2023 nuk…

Solidarity Screening: : Pinkwashing Exposed: Seattle Fights Back!

Data: 29.11.2023Ora: 19:00Vendi: Kino Armata T’mërkurënn, po mbledhemi në Kino Armata për të mësuar për…

Dita e Përkujtimit Transgjinor: Të kujtojmë dhe të bashkohemi në solidaritet!

Më datën 20 nëntor çdo vit, shënohet Dita e Përkujtimit Transgjinor për të nderuar jetët…

Aktivistët nderojnë adoleshenten transgjinore të vrarë në mënyrë mizore në Beograd

Paralajmërim: Ky postim diskuton dhunën,  gjymtimin, vrasjen, femicidin, transfobinë dhe krimin e urrejtjes, traumën, dhe…

Mbahet Parada e katërt e Krenarisë në Sarajevë

Parada e Krenarisë, e katërta me radhë në Bosnje dhe Hercegovinë u mbajt në Sarajevë…