Një festë pa binarë: Shënimi i Ditës Ndërkombëtare të Njerëzve Jobinarë me udhëtimin frymëzues të Lilës

Ndërsa bota mblidhet në këtë 14 korrik për të festuar Ditën Ndërkombëtare të Njerëzve Jobinarë,…

Po shënohet Java e Ndërgjegjësimit Jo-binar

Po shënohet java e ndërgjegjësimit jo-binar e cila është një ngjarje vjetore që zhvillohet gjatë…

Qysh përdorimi i Grindr mund të çojë në probleme të shëndetit mendor

Çdo ditë, në mbarë botën miliona njerëz kyqen në internet në aplikacione të ndryshme për…

Historia e jetës së Angela Davis- mendimtarja radikale që u bë simbol për revolucionin e drejtësisë shoqërore

Historia e një mendimtareje radikale, burgimi i së cilës mori një përgjigje kombëtare. Angela Davis…

Elton John (25 mars, 1947)

Elton John është një këngëtar, pianist dhe kompozitor britanik. Së bashku me shitjen e më…

Edhe një studim tjetër tregon se kujdesi shëndetësor për afirmimin e gjinisë përmirëson shëndetin mendor të adoleshentëve transgjinorë

Një studim i ri amerikan, i publikuar nga New England Journal of Medicine, ka treguar…

Punonjësit e seksit janë pjesë e rëndësishme e lëvizjes queer, por roli i tyre është harruar

Në maj të vitit 1959, natën vonë, duke kërkuar të bëjnë telashe, dy anëtarë të…

“Los 41”: Festa e 41 burrave queer në vitin 1901 që ndryshoi Meksikën

Në orët e vona të 17 nëntorit të vitit 1901, policia bastisi një festë në…

Urime dita e Kushtetutës, nga shkelësit e saj

Sot 15 vite, Kuvendi i Kosovës miratoi Kushtetutën e Republikës së Kosovës –  këtë dokument…

AZIS – Ylli i guximshëm rom nga Bullgaria që frymëzoi gjenerata të shumta queer

8 prilli shënon Ditën Ndërkombëtare të Romëve që janë pakica më e madhe etnike në…