Si u bë Halloween-i festa më e preferuar për personat queer

Fillimisht duke filluar si një festë për shpirtrat dhe shenjtorët, ‘All Hallows Eve’ u shndërrua…

Isak njuton

Isaac Newton (25 dhjetor 1642 – 20 mars 1726)

I njohur më së shumti si burri që u godit në kokë nga një mollë…

Angela Y. Davis (26 janar, 1944)

“Unë nuk jam duke i pranuar gjërat që nuk mund t’i ndryshoj. Unë jam duke…

Eleanor Roosevelt (11 tetor, 1884 – 7 nëntor, 1962)

Anna Eleanor Roosevelt ishte një figurë politike amerikane, diplomate dhe aktiviste. Ajo shërbeu si zonja…

Shoqata Mjekësore Amerikane rekomandon heqjen e seksit nga certifikatat e lindjes

Në një lëvizje tepër domethënëse – dhe shumë të vonuar – Shoqata Mjekësore Amerikane (AMA)…

14 korriku – Dita Ndërkombëtare e Njerëzve Jo-Binar

Dita Ndërkombëtare e Njerëzve Jo Binarë shënohet çdo vit me 14 korrik dhe ka për…

Sipas shkencës, homofobët kanë më shumë gjasa të kenë nivel më të ulët të inteligjencës

Është gjetur një lidhje shkencore mes niveleve të ulëta të inteligjencës konjitive dhe të qenurit…

Vajzat biseksuale kanë më shumë gjasa të përjetojnë abuzim seksual në shkollë

Nxënësit LGBTQ+ përballen me sfida unike, ndryshe nga bashkëmoshatarët cisgjinorë e heteroseksualë. Një studim i…

Qershori – Muaji i Krenarisë LGBTIQ+

Muaji i Krenarisë LGBTIQ+ festohet çdo vit në muajin qershor për të nderuar demonstratat e…

17 maji – Dita Ndërkombëtare Kundër Homofobisë, Bifobisë & Transfobisë

Sot, më 17 maj, botërisht shënohet Dita Ndërkombëtare Kundër Homofobisë, Bifobisë & Transfobisë (IDAHOBIT –…