BIOGRAFI

Një festë pa binarë: Shënimi i Ditës Ndërkombëtare të Njerëzve Jobinarë me udhëtimin frymëzues të Lilës

Ndërsa bota mblidhet në këtë 14 korrik për të festuar Ditën Ndërkombëtare të Njerëzve Jobinarë,…

Historia e jetës së Angela Davis- mendimtarja radikale që u bë simbol për revolucionin e drejtësisë shoqërore

Historia e një mendimtareje radikale, burgimi i së cilës mori një përgjigje kombëtare. Angela Davis…

Elton John (25 mars, 1947)

Elton John është një këngëtar, pianist dhe kompozitor britanik. Së bashku me shitjen e më…

AZIS – Ylli i guximshëm rom nga Bullgaria që frymëzoi gjenerata të shumta queer

8 prilli shënon Ditën Ndërkombëtare të Romëve që janë pakica më e madhe etnike në…

Nobuko Yoshiya: Ikona queer japoneze që birësoi të dashurën e saj për të shmangur ndalimin e martesës së të njëjtit seks

Nobuko Yoshiya u bë një nga autoret më të suksesshme japoneze në shekullin e 20-të,…

Kush është Victoria Owns dhe pse është fituese e BBVK?

Në javën e parë të dhjetorit filloi edicioni i parë i Big Brother VIP Kosova,…

Një festë pa binarë: Shënimi i Ditës Ndërkombëtare të Njerëzve Jobinarë me udhëtimin frymëzues të Lilës

Ndërsa bota mblidhet në këtë 14 korrik për të festuar Ditën Ndërkombëtare të Njerëzve Jobinarë,…

Më shumë

Kush është Victoria Owns dhe pse është fituese e BBVK?

Në javën e parë të dhjetorit filloi edicioni i parë i Big Brother VIP Kosova,…

Më shumë

STORIE

Kqyri krejt
Po sikur mos të më duan?

F – 21 vjeç Jam një vajzë nga Vlora. Gjith fëmijërinë time e kam kaluar…

Unë edhe ajo

F – 16 vjeç Kurrë s’kom mujtë me e ndje. Kurrë s’kom mujtë me e…

KUR DONI ME U NAL O SHQIPTARË BRE?

M – 23 vjeç Paralajmërim: Ky postim diskuton bullizmin, ankthin, depresionin, dhunën, traumën, vetëvrasjen, përdhunimin,…

Nëse emonicionet qenkan shpirtërore, pse paska gjinia peshë?

F – 27 vjeç Sikur t’kisha me e pasë ni podium ku bashkështetasit e mi,…