KRONIKA E REZISTENCËS QUEER

Lufta me botën përmes poezisë dhe gazetarisë: Arbër Selmani rreth pranimit të identitetit të tij

Paralajmërim: Ky artikull diskuton etiketimin, bullizmin, ka përmbajtje të gjuhës fyese dhe përdor terminologji specifike…

Prej identitetit të shtypur në çlirim artistik: Arti dhe aktivizmi queer i Arlinda Morinës

Në botën artistike, prania dhe ndikimi i personave queer ka qenë gjithmonë i madh. Arti,…

Aktivizmi queer nga perspektiva e Arbër Nuhiut, bashkëthemeluesi i organizatës të parë queer në Kosovë 

Ndër organizatat e para në Kosovë e dedikuar për mbrojtjen e të drejtave queer dhe…

Aktivizmi queer në Kosovën e pasluftës nga perspektiva e aktivistes lezbike Myrvete Bajrami

Paralajmërim: Ky artikull ka përmbajtje të gjuhës fyese dhe përdor terminologji specifike brenda një kuadri…

Rrëfimet e Igballe Rogovës përballë patriarkatit, homofobisë dhe nacionalizmit.

Prishtina njihet për frymën e rezistencave politike, për rrugët dhe sheshet e mbushura me njerëz…

Dashuria përtej kufijve: Një letër Lepës, mentores time feministe

E dashur Lepa, Draga Lepa, Kosovo 2.0 edhe mua më ka kërkuar të shkruaj si…

Letra ime për Igballe Rogova: Shënime për trupat e lezbikeve në shtetet tona të ndryshme hetero kombëtare

Draga Igballa, E dashur Igballe, Kosovo 2.0 më kërkoi të shkruaj një ese për jetën…

Pionerët e çlirimit queer: Rrëfimet e Qerkicës dhe Mustafës

Paralajmërim: Ky artikull ka përmbajtje të gjuhës fyese dhe përdor terminologji specifike brenda një kuadri…