“Mrena Katër Mureve” Shfaqja queer që ngjalli të qeshura e lot në publikun e Javës së Krenarisë

Në kuadër të kremtimit të Javës së Krenarisë, të martën më 6 qershor, në Teatrin…

Universiteti i Prishtinës me deklaratë të fuqishme për të drejtat queer

Një moment i rëndësishëm historik  për të drejtat LGBTQ+ në rajon ka ardhë nga Universiteti…

Albin Kurti - Prishtina Pride

Java e Krenarisë 2023 hapet zyrtarisht nga presidentja Osmani dhe kryeministri Kurti

Sivjet është viti i shtatë me radhë që Java e Krenarisë po mbahet në Prishtinë…

Java e Krenarisë shënohet sërish në Prishtinë nën slloganin ‘T’DU QASHTU QYSH JE’

Shumë njerëz të cilët pyesin pse Muaji i Krenarisë është ende i nevojshëm janë të…

Presidenti i Ugandës dekreton ligjin anti-LGBTQ+ që parasheh dënim me vdekje për aktet midis të njëjtit seks

Ankesa e reagime në nivel global e dënojnë presidentin Museveni për nënshkrimin e ligjit të…

Policia e Azerbajxhanit arreston, keqtrajton dhe abuzon aktivistët për të drejtat LGBTQI+

Më 23 maj, aktivistë të të drejtave LGBTQI+ dhe pjesëtarë të komunitetit transgjinorë u arrestuan…

Me 1 qershor në Prishtinë promovohet libri “poezi queer”

Poezia është një ndër format më çliruese, fuqizuese dhe rebeluese. Për poetët queer, poezia merr…

Vendimi i Gjykatës Evropiane thotë se Rumania shkeli të drejtat njerëzore të çifteve queer

Rumania po shkel të drejtat njerëzore të çifteve të të njëjtit seks duke refuzuar njohjen…

Më shumë se 100 projektligje anti-LGBTQ+ të propozuara në SHBA deri më tani këtë vit

Nisur nga kufizime të kujdesit shëndetësor gjatë procedurave të tranzicionit për  të rinj të mitur…

Të rejat lezbike kanë më shumë gjasa të ndihen të ‘turpëruara’ nga të qenit LGBTQ+, thuhet në gjetjet e një hulumtimi anglez

Shumica dërrmuese (79 përqind) e të rejave lezbike në Mbretërinë e Bashkuar kanë thënë se…