Lirohen dhjetë protestuesit e arrestuar në Paradën e Krenarisë Trans në Stamboll

Dhjetë aktivistë të komunitetit LGBTQ+, përfshirë organizatorët e Paradës së Krenarisë dhe persona queer, u…

Australia miraton ligje të reja që mbrojnë personat interseks nga operacionet pa pëlqimin e tyre

Pas disa dekadash fushatë, ligjet e para të Australisë që mbrojnë personat interseks nga procedurat…

Islanda ka miratuar ligjin për ndalim të terapisë së konvertimit që përfshin edhe personat transgjinorë

Parlamenti islandez ka miratuar një ligj që ndalon të ashtuquajturat praktika të terapisë së konvertimit…

“Mrena Katër Mureve” Shfaqja queer që ngjalli të qeshura e lot në publikun e Javës së Krenarisë

Në kuadër të kremtimit të Javës së Krenarisë, të martën më 6 qershor, në Teatrin…

Universiteti i Prishtinës me deklaratë të fuqishme për të drejtat queer

Një moment i rëndësishëm historik  për të drejtat LGBTQ+ në rajon ka ardhë nga Universiteti…

Albin Kurti - Prishtina Pride

Java e Krenarisë 2023 hapet zyrtarisht nga presidentja Osmani dhe kryeministri Kurti

Sivjet është viti i shtatë me radhë që Java e Krenarisë po mbahet në Prishtinë…

Java e Krenarisë shënohet sërish në Prishtinë nën slloganin ‘T’DU QASHTU QYSH JE’

Shumë njerëz të cilët pyesin pse Muaji i Krenarisë është ende i nevojshëm janë të…

Presidenti i Ugandës dekreton ligjin anti-LGBTQ+ që parasheh dënim me vdekje për aktet midis të njëjtit seks

Ankesa e reagime në nivel global e dënojnë presidentin Museveni për nënshkrimin e ligjit të…

Policia e Azerbajxhanit arreston, keqtrajton dhe abuzon aktivistët për të drejtat LGBTQI+

Më 23 maj, aktivistë të të drejtave LGBTQI+ dhe pjesëtarë të komunitetit transgjinorë u arrestuan…

Me 1 qershor në Prishtinë promovohet libri “poezi queer”

Poezia është një ndër format më çliruese, fuqizuese dhe rebeluese. Për poetët queer, poezia merr…