Vendimi i Gjykatës Evropiane thotë se Rumania shkeli të drejtat njerëzore të çifteve queer

Rumania po shkel të drejtat njerëzore të çifteve të të njëjtit seks duke refuzuar njohjen…

Më shumë se 100 projektligje anti-LGBTQ+ të propozuara në SHBA deri më tani këtë vit

Nisur nga kufizime të kujdesit shëndetësor gjatë procedurave të tranzicionit për  të rinj të mitur…

Të rejat lezbike kanë më shumë gjasa të ndihen të ‘turpëruara’ nga të qenit LGBTQ+, thuhet në gjetjet e një hulumtimi anglez

Shumica dërrmuese (79 përqind) e të rejave lezbike në Mbretërinë e Bashkuar kanë thënë se…

Aktivistët: Narrativa e vazhdueshme anti-LGBTQ+ në RS të BiH e ka origjinën në Rusi

Fushata e vazhdueshme anti-LGBTQ+ në Banja Luka është pjesë e një përpjekjeje të autoriteteve në…

Palestinezët po i kërkojnë Sam Smith-it të tërhiqet nga koncerti i tyre në Izraelin aparteid

Të frymëzuar nga afrikano-jugorët e zinj që luftuan aparteidin*, palestinezët, duke përfshirë grupe queer dhe…

Filma të fundit me ngjarje trans që duhen parë

Përfaqësimi është një fjalë që e dëgjojmë shumë ditëve të sotme nëpër media, dhe kjo…

Ushtarja ukrainase queer bën thirrje që martesat e të njëjtit seks të legalizohen: “Ne mund të vdesim në çdo moment”

Një ushtare ukrainase queer ka bërë thirrje që martesat e të njëjtit seks të legalizohen…

Aktivistët queer plagosen në një sulm në Banja Luka pas ndalimit të ngjarjeve LGBTQ+

Anëtarët e Komitetit Organizativ të Marshit të Krenarisë së Bosnje dhe Hercegovinës mbajtën një konferencë…

Sulmohen disa të rinj queer në Beograd

Tre të rinj të komunitetit LGBTQ+ janë sulmuar në një park në Beograd mes 27…

Reagime anekënd Britanisë së Madhe pasi vajza trans Brianna Ghey u vra me thikë në park

Paralajmërim: Ky postim diskuton vrasjen, therrjen dhe bullizmin dhe përmbajtja e mëposhtme mund të ketë…