“Ma mirë mos me kanë”: Radclyffe Hall dhe dukshmëria e dylberave

Jeta dhe veprat e botuara të autores britaneze Radclyffe Hall (1880-1943) ishin jashtëzakonisht me ndikim…

Magnus Hirschfeld teoricient i rëndësishëm i seksualitetit

Magnus Hirschfeld, mjek gjerman, teoricient i rëndësishëm i seksualitetit dhe përkrahës i shquar i të…

Bashkë për çikat trans

Në një botë ku pranimi dhe mbështetja ende nuk janë të mirqena, procesi i tranzicionit…

Edona James, nga urrejtja në simpati

Kush është Edona James? Edona James është emri më i përfolur i momentit  për publikun…

Martini: një zë arbëresh për personat interseks

26 tetori shënon Ditën Ndërkombëtare të Personave Interseks. Veçanërisht në këtë ditë, është shumë e…

Një festë pa binarë: Shënimi i Ditës Ndërkombëtare të Njerëzve Jobinarë me udhëtimin frymëzues të Lilës

Ndërsa bota mblidhet në këtë 14 korrik për të festuar Ditën Ndërkombëtare të Njerëzve Jobinarë,…

Historia e jetës së Angela Davis- mendimtarja radikale që u bë simbol për revolucionin e drejtësisë shoqërore

Historia e një mendimtareje radikale, burgimi i së cilës mori një përgjigje kombëtare. Angela Davis…

Elton John (25 mars, 1947)

Elton John është një këngëtar, pianist dhe kompozitor britanik. Së bashku me shitjen e më…

AZIS – Ylli i guximshëm rom nga Bullgaria që frymëzoi gjenerata të shumta queer

8 prilli shënon Ditën Ndërkombëtare të Romëve që janë pakica më e madhe etnike në…

Nobuko Yoshiya: Ikona queer japoneze që birësoi të dashurën e saj për të shmangur ndalimin e martesës së të njëjtit seks

Nobuko Yoshiya u bë një nga autoret më të suksesshme japoneze në shekullin e 20-të,…