George Michael (25 qershor, 1963 – 25 dhjetor, 2016)

Këngëtari fitues i çmimit Grammy George Michael ishte një nga yjet kryesorë të pop-it në…

Jalāl ad-Dīn Muhammad Rūmī (30 shtator, 1204 – 17 dhjetor, 1273)

“Dashuria është shtegu dhe rruga, profeti ynë. Nga dashuria  kemi lindur, dashuria është nëna jonë.…

Bajazid Doda (1888 – 25 prill, 1933)

Nuk është e pazakontë që historia që ne mësojmë në shkollat tona të jetë selektive…

Divine (19 tetor, 1945 – 7 mars, 1988)

Lindur si Harris Glenn Milstead në 1945, Divine u quajt ” Mbretëresha drag e Shekullit”…

Sappho (rr. 630 – rr. 570 para Krishtit)

Sappho është një poete e Greqisë antike, e cila themeloi një shkollë për vajzat në…

Venus Xtravaganza (22 maj, 1965 – 21 dhjetor, 1988)

“Disa prej tyre thonë se ne jemi të sëmurë, ose të çmendur, dhe disa prej…

Tim Gunn (29 korrik, 1953)

“Njerëzit kundër martesës së seksit të njëjtë thonë se kjo e dëmton pëlhurën shoqërore të…

Sylvia Rivera (2 korrik, 1951 – 19 shkurt, 2002)

Sylvia Rivera ishte një transgjinore, performuese drag latino-amerikane që ishte një aktiviste e të drejtave…

Pyotr Ilyich Tchaikovsky (07 maj, 1840 – 06 nëntor, 1893)

“Frymëzimi është një mysafir që nuk i viziton me dëshirë dembelët” – Tchaikovsky Pyotr Ilyich…

Nyle DiMarco (8 maj, 1989)

Nyle DiMarco, i lindur më 8 maj 1989, është një model, aktor dhe aktivist i…