Jason Collins (2 dhjetor, 1978)

Jason Paul Collins (lindur në 2 dhjetor 1978) është një basketbollist profesionist amerikan, i cili…

James Baldwin (2 gusht, 1924 – 1 dhjetor, 1987)

“Duhet të vendosësh kush je dhe ta detyrosh botën të merret me ty, jo me…

Frida Kahlo (6 korrik, 1907 – 13 korrik, 1954)

“Në fund të ditës, ne mund të durojmë shumë më tepër sesa mendojmë se mundemi.”…

Derek Jarman (31 janar, 1942 – 19 shkurt, 1994)

Michael Derek Elworthy Jarman ishte një regjisor i filmit anglez, skenar, diarist, artist, kopshtar dhe…

Frank Ocean (28 tetor, 1987)

“Pse të jesh racist, seksist, homofob, ose transfob kur mund të jesh i qetë”.Në vitin…

David Bowie (8 janar, 1947 – 10 janar, 2016)

“Unë nuk jam një profet ose një njeri i kohës së gurit, jam vetëm një…

Claude Cahun (25 tetor,1894 – 8 dhjetor, 1954)

“Ndërro letrat. Maskuline? Feminine? Kjo varet nga situata. Neutralja është gjinia e vetme që më…

Billie Holiday (7 prill, 1915 – 17 prill, 1959)

Një himn nuk do të tingëllonte kurrë aq i ëmbël sa kur këndohej nga Billie…

Bessie Smith (15 prill, 1894 – 26 shtator, 1937)

Bessie Smith lindi e varfër në Chattanooga, Tennessee. Deri në moshën 9 vjeçare, të dy…

Barbara Gittings (31 korrik 1932 – 18 shkurt 2007)

Barbara Gittings ishte aktiviste e shquar amerikane për barazinë LGBTIQ+. Babai i saj ishte anëtar…