Tu e lexu qitash
Tim Gunn (29 korrik, 1953)

Tim Gunn (29 korrik, 1953)

“Njerëzit kundër martesës së seksit të njëjtë thonë se kjo e dëmton pëlhurën shoqërore të shoqërisë. A me të vërtet mendoni se njerëzit gej do ta dëmtonin pëlhurën?” – Tim Gunn

Tim Gunn është i njohur si konsultues i modës, personalitet i televizionit, aktor dhe autor. Ai njihet më së miri në botën e modës si prezentues në showun televiziv të njohur Project Runway, me mantrën e tij të famshme “Make it work!”.

Gunn u rrit në një familje tepër homofobike, ku homoseksualët shiheshin si predatorë. Sipas një videoje që Gunn krijoj për projektin It Gets Better, ai u përpoq të vetëvritej në moshën 17 vjeçare duke gëlltitur mbi 100 pilula. Ai mohoi orientimin e tij seksual deri në fillim të 20-tëve, dhe nuk e ndau atë me familjen e tij, derisa ai doli hapur tek motra e tij kur ishte 29 vjeç.

Tim Gunn është aseksual gej i cili ka vendosur të qendroj beqar qysh nga vitet e 80-ta. Në një ndër intervistat e tij në vitin 2006 ai shpjegon se si erdhi deri te ky vendim: “Pjesa më e madhe e “Unë po e përfundoj me kaq” e të dashurit tim kishte të bënte me seksin. Unë kam qenë gjithmonë një lloj aseksuali. Kjo ndarje ishte një dush i ftohtë për të zgjatur një jetë” tha ai pas tradhëtisë nga partneri i tij me të cilin ishin në lidhje 6 vjeçare.

Kqyre edhe qito

Ai me vonë në një intervistë në vitin 2010 shpjegon se si nuk e dinte se kush ishte në të vërtetë për një kohë të gjatë. “Nuk isha i interesuar në gra, por as në burra. Gjithmonë isha aseksual! Por kjo nuk më bën të ndihem person më i vogël, jam plotësisht i lumtur dhe i përmbushur si individ.”

Gunn kishte filluar të aplikoj “beqarinë” në kohën kur epidemia e HIV/AIDS-it ishte në përhapje të madhe në komunitetin gej dhe si formë mbrojtjeje shumë njerëz kishin hequr dorë nga seksi në mënyrë që të mbrohen nga kjo epidemi.

Kqyri komentet (0)

Leje ni koment

Email adresa jote nuk publikohet.

© 2020 Dylberizm - Të gjitha të drejtat e rezervuara

Scroll To Top