SHËNDET

Terapia kundër HIV (PrEP) në dispozicion në Kosovë pa pagesë

Terapia kundër infektimit me HIV, që njihet si PrEP, ka nisur të jepet në Kosovë…

Pse 34% e të rinjve amerikanë queer nuk kanë pritshmëri që do të jetojnë deri në moshën 35 vjeçare

Paralajmërim: Ky artikull diskuton për vetë lëndimin, mendime vetëvrasëse, tentim vetëvrasje dhe depresion, andaj përmbajtja…

As gjatë festave të fundvitit, nuk je vet!

Fundi i vitit është kryesisht një periudhë e mbushur me emocione të shumëta, reflektime, synime…

Qysh përdorimi i Grindr mund të çojë në probleme të shëndetit mendor

Çdo ditë, në mbarë botën miliona njerëz kyqen në internet në aplikacione të ndryshme për…

Edhe një studim tjetër tregon se kujdesi shëndetësor për afirmimin e gjinisë përmirëson shëndetin mendor të adoleshentëve transgjinorë

Një studim i ri amerikan, i publikuar nga New England Journal of Medicine, ka treguar…

A janë gratë queer më të mira kur vjen puna te ndarjet?

Për njerëzit queer — flirtimet, takimet, përvojat seksuale, dhe marrëdhëniet në përgjithësi duken dhe funksionojnë…

“52% e infektimeve me HIV në Kosovë përmes seksit heteroseksual, 25% nga seksi homoseksual”njofton MSH në Ditën Botërore të AIDS.

Sot po shënohet 1 dhjetori, Dita Botërore e AIDS-it. Kjo datë është caktuar si Ditë…

Virusi i lisë së majmunit po prek burrat queer, por nuk ka të bëjë fare me të qenit queer

Organizata Botërore e Shëndetësisë (OBSH-ja) ka pranuar më shumë se 35.000 raportime të rasteve të…

Pse kriza e SIDA-s nuk u mor aq seriozisht sa COVID? Sepse vrau gejët, jo të moshuarit

Scott Beasley, një ndihmës redaktor në Sky News, shkruan për PinkNews në lidhje me numrin…

Një në shtatë persona trans në Mbretërinë e Bashkuar i është refuzuar trajtimi mjekësor për shkak se ishin trans

Një në shtatë britanikë transgjinorë i është refuzuar kujdesi mjekësor në bazë të identitetit të…