SHËNDET

8 raste me HIV pozitiv janë regjistruar gjatë vitit 2021 në Kosovë

Sot u shënua 1 dhjetori që është caktuar si Ditë Botërore kundër Sidës që nga…

Shoqata Mjekësore Amerikane rekomandon heqjen e seksit nga certifikatat e lindjes

Në një lëvizje tepër domethënëse – dhe shumë të vonuar – Shoqata Mjekësore Amerikane (AMA)…

Sipas shkencës, homofobët kanë më shumë gjasa të kenë nivel më të ulët të inteligjencës

Është gjetur një lidhje shkencore mes niveleve të ulëta të inteligjencës konjitive dhe të qenurit…

Vajzat biseksuale kanë më shumë gjasa të përjetojnë abuzim seksual në shkollë

Nxënësit LGBTQ+ përballen me sfida unike, ndryshe nga bashkëmoshatarët cisgjinorë e heteroseksualë. Një studim i…

Vaksina e HIV-it më afër se ndonjëherë pas provave të reja me rezultate premtuese

Pasi një vaksinë e re për HIV-in tregoi rezultate premtuese në provat fillestare klinike, studiuesit…

Fëmijët LGBT+ janë në vijën e parë të krizës botërore të bullizmit në shkolla

Fëmijët LGBT+ janë viktima të shpeshta të bullizmit në të gjithë botën, nga kolegët e…

Mendime për vetëvrasje dhe beteja të tjera të shëndetit mendor akoma të larta për të rinjtë LGBTQ

Dy në 5 të rinj LGBTQ në Shtetet e Bashkuara kanë “konsideruar seriozisht” vetëvrasjen gjatë…

Burrat toksikë, homofobikë kanë më shumë gjasa të kenë çështje të shëndetit mendor, konstaton studimi

Maskuliniteti toksik është provuar jo i shëndetshëm në nivele të shumta. Mes pandemisë COVID-19, studime…

Ryan White, nxënësi që ndryshoi opinionin e botës mbi epideminë e SIDA-s

Ryan White (6 dhjetor 1971 – 8 Prill 1990) ishte një i ri nga Kokomo,…

“Engjëlli i Varrezave” Ruth Coker Burks

Në vitin 1984, kur Ruth Coker Burks ishte 25 vjeç dhe një nënë e re…