NGA VENDI DHE RAJONI

Shkupi mbajti Paradën e dytë të Krenarisë

Qindra njerëz duke përfshirë Presidentin Stevo Pendarovski marshuan në paradën e Krenarisë së Shkupit në…

Me 1 korrik mbahet Parada e pestë e Krenarisë në Prishtinë

Muaji i Krenarisë 2021 në Kosovë do të përmbyllet me festimin e Krenarisë LGBTIQ+, në…

Sulmohet fizikisht një aktiviste transgjinore në Tiranë

Organizatat LGBTI në Tiranë Aleanca LGBTI, Pro LGBT dhe Historia ime, përmes postimeve në rrjetet…

Grupi ndërparlamentar i Parlamentit Evropian kërkon njohjen e martesave mes seksit të njëjtë në Kosovë

Të mërkurën me 16 qershor, anëtarët e grupit ndërparlamentar të Parlamentit Evropian të cilët punojnë…

Shefi i kuzhinës shqiptare në SHBA përgatiti Piten e Krenarisë për nder të Muajit të Krenarisë

Nik Nikiqi, një aktivist dhe shef shqiptar i kuzhinës në SHBA, ka gatuar Piten e…

Kosova e 24-ta në Evropë me legjislacionin LGBTI

Rrjeti i organizatave evropiane të shoqërisë civile ILGA Europe ka publikuar së fundmi raportin e…

Fjalori online i shqipes fjale.al me definicione diskriminuese mbi dashurinë dhe homoseksualitetin

Platforma online e fjalorit të gjuhës shqipe fjale.al, e cila zotohet se është ndryshe nga…

Kolegji Don Bosko në Gjilan nuk e publikon thënien e diplomimit të një maturanteje për shkak të përmbajtjes LGBTQ+

Një maturanteje të Kolegjit Don Bosko në Gjilan, i është ndaluar të përdorë thënien që…

Kroacia legalizon birësimet për çiftet e të njëjtit seks

Gjykata Administrative në Kroaci sapo ka vendosur që çiftet e të njëjtit seks mund të…

Green Taxi i kërkon falje komunitetit LGBT për qasjen transfobike të stafit

Kompania e taksive Green Taxi në Tiranë, ka lëshuar një deklaratë në lidhje me rastin…