NGA BOTA

Prezantuesja e parë trans e lajmeve në Bangladesh bëri debutimin e saj në TV

Bangladeshi ka prezantuesen e parë transgjinore të lajmeve, me 29-vjeçaren Tashnuva Anan Shishir që të…

SHBA: Konfirmohet sekretari i parë i kabinetit që është haptazi gej

Në një votim historik, Senati Amerikan konfirmon Pete Buttigieg si Sekretar të Departamentit të Transportit.…

Biden nënshkruan urdhrin ekzekutiv për të zbatuar barazinë LGBTQ+ në punësim, në ditën e tij të parë në detyrë

Pas katër vjet sulmesh të vazhdueshme, të nxitura nga urrejtja e Donald Trump mbi të…

Qeveria Malajziane mendon për ligje më të ashpra kundër personave LGBT+

Qeveria në Malajzi nuk përjashton mundësinë e ndryshimit të Aktit të Gjykimit të Sheriatit (Juridiksioni…

Regjistrimi i popullsisë në Australi do të përfshijë opsionin jo binar për herë të parë

Njerëzit me gjini jokonformuese në Australi së shpejti do të jenë në gjendje të zgjedhin…

Mbretëria e Bashkuar për herë të parë i jep statusin e refugjatit një personi jo binar

Statusi i refugjatit është dhënë mbi statusin jo binar të një personi për herë të…

Mbretëria e Bashkuar heq ndalimin e dhurimit të gjakut ndaj burrave gejë dhe biseksualë

Burrat gejë dhe bi tani do të jenë në gjendje të dhurojnë gjak në mënyrë…

Udhëheqësit fetarë nga e gjithë bota i kërkojnë falje personave LGBT+ dhe kërkojnë që homoseksualiteti të dekriminalizohet

Udhëheqësit fetarë duke përfshirë Kryepeshkopin Desmond Tutu dhe Peshkopin e Liverpool-it të Britanisë së Madhe…

Zvicra legalizon martesat mes seksit të njëjtë

Parlamenti i Zvicrës ka kaluar votimin përfundimtar për martesat e të njëjtit seks, pas një…

Hungaria ndalon çiftet queer të adoptojnë fëmijë

Hungaria ka miratuar një ligj të pritur prej kohësh që ndalon birësimet e të njëjtit…