Posterat e Drag Show përgjatë viteve

Drag Show si kulturë ka nis shumë herët. Ma poshtë mundeni me i gjet posterat e performancave drag, që janë mbledhë nga klube e revista në qytetet t’mdhaja, si Parisi, Nju Orleans, San Francisko dhe Londra. Ma të vjetrat, përshkruajnë imitues të femnave, dhe klube nga vitet 1940. Disa programe kanë ndodhë veç nji herë, e shumë prej tyre janë pjesë e një serie të shfaqjeve që janë përsërit në klube si Club 82, Finocchio’s, Club My O My, Le Carrousel, Madame Arthur’s Nightclub dhe Wonder Club. 

Ky koleksion të jep një shikim prej së afërmi të komuniteteve që janë formu brenda klubeve ku shfaqen performancat drag, me shumë emra që kanë performu nepër këto klube.

Artikulli fillimisht u publikua në Digital Transgender Archive dhe u përkthye nga Dylberizm.

© 2020 Dylberizm - Të gjitha të drejtat e rezervuara

Scroll To Top