Tu e lexu qitash
Shkurti – Muaji i Historisë Queer

Shkurti – Muaji i Historisë Queer

Shkurti është një muaj i veçantë që shënon krenarinë, identitetin dhe thellësinë e diversitetit seksual dhe gjinor, është një muaj që fokusohet në të parët/at që shtruan rrugën për ne. Një periudhë për të festuar, për të reflektuar dhe për të aktivizuar për të drejtat dhe pranimin e personave LGBTQ+.

Muaji u themelua në vitin 1994 nga mësuesi i historisë në shkollën e mesme në Missouri, SHBA z. Rodney Wilson. Wilson vendosi të krijojë një program mësimor për arsimtarët që të udhëzojnë më mirë klasat e tyre mbi historinë queer. Wilson u frymëzua pasi doli hapur në klasën e tij të historisë së shkollës së mesme ndërsa jepte një mësim mbi Holokaustin.

Që atëherë, Muaji i Historisë Queer ka evoluar për të edukuar publikun mbi arritjet dhe trashëgiminë e liderëve lezbike, gejë, biseksualë, transgjinorë dhe queer të historisë. Muaji i Historisë Queer ofron modele, ndërton komunitet dhe përfaqëson një deklaratë për të drejtat civile në lidhje me kontributet e komunitetit LGBTQ+.

Përgjatë këtij muaji, informohemi për historinë që është shkruar, teksa vazhdojmë të bëjmë histori.

Kqyre edhe qito

© 2020 Dylberizm - Të gjitha të drejtat e rezervuara

Scroll To Top