“Përhapja e koronavirusit është ndëshkim hyjnor për paradat e krenarisë gej” thotë kleriku izraelit

Një rabin ortodoks izraelit ka pretenduar se përhapja e koronavirusit vdekjeprurës në Izrael dhe në mbarë botën është një ndëshkim hyjnor për paradat e krenarisë gej.

Meir Mazuz është një rabin me ndikim dhe është ish udhëheqës shpirtëror i partisë ultra-nacionaliste dhe homofobike të Yachad, dhe është kreu i jeshivas Kiseh Rahamim në Bnei Brak.

Të shtunën mbrëma ai mbajti një fjalim në jeshiva, gjatë së cilës, sipas raportit, ai tha se një paradë krenarie është “një paradë kundër natyrës, dhe kur dikush shkon kundër natyrës, ai që krijoi natyrën hakmerret ndaj tij.”

Mazuz tha që vendet në të gjithë botën janë thirrur të japin llogari për shkak të ngjarjeve të tyre të krenarisë gej, “përveç vendeve arabe që nuk e kanë këtë prirje të keqe”. Kjo ishte arsyeja pse, ai pretendoi – se ka pasur vetëm një rast të infektimit në botën arabe – ata nuk kanë parë një përhapje të koronavirusit.

Përhapja në Iran, një nga më seriozët në çdo vend, ai shpjegoi se ishte për shkak të mënyrave të liga të iranianëve dhe “urrejtjes së tyre ndaj Izraelit”.

Sipas gazetës Israel Hayom, Mazuz më herët kishte pohuar se Izraeli do të mbrohej nga koronavirusi. “Është për të ardhur keq që në raste si këto kur e gjithë bota bashkohet për të zhdukur koronavirusin, Rabbi Mazuz e gjykon të përshtatshme të fajësojë shpërthimin e virusit në komunitetin LGBTQ. Ne i dënojmë ashpër deklaratat e tij dhe i kërkojmë që të kërkojë falje, “tha dega e ADL-së në Izrael në një deklaratë.

Grupi modern ortodoks Ne’emanei Torah Va’Avodah dënoi gjithashtu vërejtjet e Mazuz. “Përdorimi i kësaj kohe nevoje për të nxitur komunitetin LGBT është i papranueshëm. Përpjekja për t’i bërë njerëzit të kthehen në fe nuk mund të vij me çmimin e dëmtimit të të tjerëve, “thane ata në një deklaratë.

Izraeli deri më tani ka pasur 39 raste të koronavirusit, përfshirë 14 raste të reja të shpallura natën e së dielës, por nuk ka akoma të vdekur.

Kqyre edhe qito

© 2020 Dylberizm - Të gjitha të drejtat e rezervuara

Scroll To Top