Tu e lexu qitash
Richard Grenell nën hetime për lidhjet me qeverinë e ekstremit të djathtë, homofobik të Hungarisë

Richard Grenell nën hetime për lidhjet me qeverinë e ekstremit të djathtë, homofobik të Hungarisë

I dërguari i posaçëm i presidentit Donald Trump për bisedimet Kosovë – Serbi, i cili u emërua si drejtori i përkohshëm i inteligjencës kombëtare të Trump, po përballet me pyetje lidhur me punën e padeklaruar të kryer nga firma e tij PR, Capitol Media Partners.

Washington Post raporton se Grenell dështoi të regjistrohej si agjent i huaj në 2016 ndërsa këshillonte fondacionin Magyar, i cili është “pothuajse tërësisht” i financuar nga qeveria e ekstremit të djathtë të Viktor Orban.

Sipas të dhënave tatimore, Grenell pagoi vetë 668,362 dollarë për punën e tij në PR në dy vitet në 2018, kur u emërua ambasadori i Trump në Gjermani. Puna e tij për grupin e lidhur me Hungarinë nuk u zbulua në një listë të klientëve në një formë publike të deklarimit financiar për emërimin e tij.

Gazeta shton se nuk ka “asnjë tregues” që departamenti i drejtësisë po heton Grenell për shkeljen e dukshme të aktit të regjistrimit të agjentëve të huaj, i cili kërkon nga ata që mbrojnë në emër të fuqive të huaja që të bëjnë publike punën e tyre.

Grenell i cili është gej i hapur, mohon që ai “mori ndonjë formë të kompensimit nga një qeveri e huaj” .

Kryeministri hungarez Orbán konsiderohet si një nga udhëheqësit kryesorë më racistë, antisemitë dhe homofobë në botë.

Aktivistët hungarezë thonë se Orbán dhe partia e tij e ekstremit të djathtë Fidesz kanë krijuar një kulturë persekutimi të njerëzve LGBT+ në vend – duke paralajmëruar se qeveria është bashkëpunëtore në sulmet kundër LGBT+.

Pasi mori rolin e ambasadorit në Gjermani në vitin 2018, Grenell u përball me protesta nga qeveria e qendrës së djathtë të Gjermanisë për të thënë se ai do të punonte për “fuqizimin e konservatorëve në të gjithë Evropën” mbi imigracionin.

Kqyre edhe qito

© 2020 Dylberizm - Të gjitha të drejtat e rezervuara

Scroll To Top