Uncategorized

Sot, Bubble feston 2 vjetorin e hapjes

Shtëpia e Dylberave, Bubble, sot po e feston dy vjetorin. Edhe pse veç ditëlindja e…

12 Podkaste rreth dylberave që duhet t’i dëgjoni

Autor: Jeffrey Masters për Advocate, artikulli shtjellon pikëpamjet personale të autorit. Dikur dëgjoja podkaste në…

5 Shkencëtarët queer që ndryshuan botën

Pa arritjet e tyre shkencore, shkencat do të ishin shumë të ndryshme sot.  Është e…

Raporti i Shërbimi Shëndetësor Kombëtar zbulon se nuk ka ndryshime në sigurinë e gjakut që kur burrat gej dhe biseksualët u lejuan të dhurojnë gjak.

Nuk ka pasur asnjë ndikim në siguri që kur rregullat e Mbretërisë së Bashkuar ndryshuan…

Rrënja e dhunës është shtypja

Qeveria izraelite mund të ketë shpallur luftë, por lufta e saj kundër palestinezëve filloi më…

Anibar ngjalli rezistencën queer në Pejë

Filmat e animuar të kategorive të shumta, panelet e diskutimit mbi çështjet e ndryshme rreth…

Urime dita e Kushtetutës, nga shkelësit e saj

Sot 15 vite, Kuvendi i Kosovës miratoi Kushtetutën e Republikës së Kosovës –  këtë dokument…

Perspektiva të rezistencave trans: gratë trans janë gra

Në Bubble Pub në kuadër të Javës së Krenarisë u organizua diskutimi për situatën e…

Ekspozitë dhe bisedë me artistët: Shpinë e gjejë kur t’dal prej shpisë”

Të martën, në hapësirat e Bubble Bar u organizua ekspozita “Shpinë e gjejë kur t’dal…

N’PARADË ECIM BASHKË

Nëse po ki qef me qejf me marrë pjesë në Paradën e Krenarisë ama nuk…