Tu e lexu qitash
Lani Ka’ahumanu (5 tetor, 1943)

Lani Ka’ahumanu (5 tetor, 1943)

Në vitin 1982, Ka’ahumanu filloi të shkruante për biseksualitetin dhe bifobinë në lëvizjet e grave dhe homoseksualëve. Artikulli i saj me ndikim “Bifobik: Disa nga miqtë e mi më të mirë janë” u publikua në një gazetë lezbike të San Franciskos. Ajo së shpejti u takua me feministe të tjera biseksuale dhe, më 1983, u themelua BiPol, organizata e parë biseksuale politike në Shtetet e Bashkuara, e cila u përpoq të “edukojë, avokojë dhe trazojë” për dukshmëri biseksuale.

Përgjatë viteve 1990, Ka’ahumanu punoi si një edukatore e seksit të sigurt dhe kryesoi trupën e performancës “Safer Sex Sluts”. Ajo shërbeu në bordin editorial të Journal of Bisexuality dhe ishte biseksualja e parë e hapur që shërbeu në një bord kombëtar gej dhe lezbik, bordin e drejtorëve të Task Forcës Kombëtare të Lezbikeve dhe Gejëve.

© 2020 Dylberizm - Të gjitha të drejtat e rezervuara

Scroll To Top