Tu e lexu qitash
Përqafime falas nga nëna për persona LGBTQ+

Përqafime falas nga nëna për persona LGBTQ+

Familjet tona janë përvoja jonë e parë e dashurisë. Ne presim që ata të na duan pa marrë parasysh asgjë. Por ndonjëherë ata nuk e bëjnë këtë. Dhe kur na refuzojnë, kjo mund të jetë shkatërruese. Për komunitetin LGBTQ+, izolimi nga familja është më shumë normë sesa jo. Shumë njerëz po përjetojnë dhimbjen e thellë, mungesën e shpresës dhe izolimin për shkak të refuzimit të familjeve të tyre kur ata dalin hapur.

Ndërsa disa prindër fatkeqësisht ndiejnë turp për fëmijët e tyre LGBTQ+, ka një grup frymëzues prindërish që i duan fëmijët e tyre LGBTQ+ pa kushte dhe tani po e përhapin këtë dashuri dhe pranim tek të tjerët në komunitet. Free Mom Hugs përbëhet nga nënat dhe baballarët, zemrat e të cilëve janë plot dashuri për të ndarë me ata që mund të ndjehen të huaj nga familjet e tyre ose të margjinalizuara për shkak të orientimit të tyre seksual.

Sara Cunningham, themeluesja e Free Mom Hugs filloi grupin në Oklahoma në 2015. Sot grupi ka mijëra ndjekës dhe përqafues në të gjithë vendin. Ata marrin pjesë në ngjarje dhe ofrojnë përqafime, mbështetje dhe burime për komunitetin LGBTQ+. Shkalla e pastrehimit dhe vetëvrasja në komunitetin LGBTQ+ është gati 10 herë më e madhe se popullsia e përgjithshme.

Dhe një e katërta e të gjithë të rinjve LGBTQ+ që dalin hapur në rrethet fetare largohen menjëherë nga familjet e tyre. FMH është përkushtuar për të edukuar familjet, udhëheqësit e kishës dhe liderëve civilë, duke afirmuar vlerën e komunitetit LGBTQ+.

Grupi synon të eliminojë paragjykimet LGBTQ+, dhe t’i japë fund praktikës abuzive të terapisë së konvertimit. Sara ka zgjeruar tashmë rolin e saj të dashur të nënës dhe tani merr pjesë në martesat e të njëjtit seks duke qëndruar si nënë kur nëna e nuses ose dhëndrit refuzon të marrë pjesë.

Kqyre edhe qito

© 2020 Dylberizm - Të gjitha të drejtat e rezervuara

Scroll To Top