Tu e lexu qitash
Qyteti në Massachusetts bëhet i pari që njeh marrëdhëniet poliamore
Nale Dheze

Qyteti në Massachusetts bëhet i pari që njeh marrëdhëniet poliamore

Qyteti i Somerville, Massachusetts tani njeh marrëdhëniet poliamore dhe platonike – me gjasë duke e bërë atë qytetin e vetëm në SH.B.A që e bën këtë.

Urdhri i ri i bashkësisë civile do t’i lejojë njerëzit të regjistrohen si partnerë civil, edhe nëse ka më shumë se dy prej tyre.

Pasi të regjistrohen, ata do të jenë në gjendje të vizitojnë partnerët e tyre në spital nëse janë të sëmurë. Për më tepër, qyteti do t’i lejojë punonjësit të regjistrojnë të gjithë partnerët e tyre në policat e tyre të sigurimit shëndetësor. Varet nga kompanitë private të vendosin nëse do të bëjnë të njëjtën gjë.

Çështja u bë e madhe për shkak të pandemisë së koronavirusit. Një këshilltar i qytetit u shqetësua për njerëzit në marrëdhënie të përkushtuara që nuk mund të vizitonin të dashurit e tyre në spital sepse nuk ishin të martuar.

Qyteti kaloi në mënyrë unanime rregulloren e re të partneritetit civil dhe kryetari Joseph Curtatone tani e ka nënshkruar atë.

Për më tepër, këshilltari që e sponsorizoi tha që reagimet e deritanishme kanë qenë pozitive.

Këshilltari Lance Davis i tha Boston Globe: ‘Mora një email nga dikush në kishën time që tha:” Wow, kjo është e mahnitshme. Shumë faleminderit që e bëtë këtë “”.

Familjet me më shumë se dy të rritur nuk janë asgjë e re.

Qytetet e tjera në Massachusetts kishin mënyrën e tyre të njohjes së çifteve LGBT+ para se shteti të lejonte barazinë në martesë në vitin 2004. Qytetet përfshirë Cambridge dhe Boston ishin vite para kohës pasi Gjykata Supreme e SHBA vendosi në favor të barazisë martesore në 2015.

Por ndryshe nga ata, Somerville nuk kishte një ordinancë të partneritetit civil më parë.

Këshilltari JT Scott megjithatë mendoi se ishte e rëndësishme të njihej gama e plotë të marrëdhënieve në qytet. Ai i tha New York Times:

‘Njerëzit kanë jetuar në familje që përfshijnë më shumë se dy të rritur përgjithmonë.

‘Këtu në Somerville, familjet nganjëherë duken si një burrë dhe një grua, por ndonjëherë duken sikur dy njerëz që të gjithë në lagje mendojnë se janë motra sepse ata kanë jetuar së bashku përgjithmonë, ose ndonjëherë është një hallë dhe xhaxha, ose tezja dhe dy xhaxhallarët, duke rritur dy fëmijë. ‘

Kështu që ai kontaktoi Davisin. Ai pyeti pse projektligji i tij i propozuar përcaktoi partneritetet si vetëm ndërmjet dy personave.

‘Unë thashë,” Unë nuk kam një përgjigje të mirë për këtë “”.

Kështu që pas disa diskutimesh ata rregulluan gjuhën para se ta vendosnin në këshillin e plotë. Nga ana tjetër, kolegët e tyre ranë dakord dhe e votuan atë pa diskutim të mëtejshëm.

Kqyre edhe qito

© 2020 Dylberizm - Të gjitha të drejtat e rezervuara

Scroll To Top