Tu e lexu qitash
Mbretëria e Bashkuar do ti bëjë thirrjet homofobike në ndeshjet e futbollit të paligjshme

Mbretëria e Bashkuar do ti bëjë thirrjet homofobike në ndeshjet e futbollit të paligjshme

Qeveria e Mbretërisë së Bashkuar shpreson të ndryshojë Aktin për Kundërvajtje në Futboll të vitit 1991 në mënyrë që ti bëjë thirrjet homofobike në ndeshjet e futbollit të paligjshme.

Angazhimi vjen në një raport nga Departamenti për Media, Kulturë dhe Sport (DCMS).

Raporti ka të bëjë me ndikimin e COVID-19 në sport. Sidoqoftë, thuhet gjithashtu se pandemia e koronavirusit është një mundësi për të “rifilluar” futbollin – sporti më i njohur në Mbretërinë e Bashkuar.

Në përfundim, raporti thotë:

‘Ne gjithashtu dëshirojmë të regjistrojmë shqetësimin tonë me përparimin e ngadaltë të heqjes së homofobisë nga futbolli.

Kriza COVID-19 është një mundësi për të përmirësuar një sërë fushash brenda futbollit, dhe për këtë qëllim ne do të vazhdojmë të ndjekim mundësi në këtë Parlament për të prezantuar legjislacionin që rregullon thirrjet homofobike në ndeshje. “

Futbolli vlen miliarda, por ka pak para për të luftuar urrejtjen. Thirrjet homofobike janë një problem i madh në futbollin britanik.

Në të vërtetë, homofobia është aq endemike, sidomos kur u njollos një ndeshje vitin e kaluar midis Liverpool dhe Chelsea për të shënuar 30 vjetorin e katastrofës Hillsborough – një shtypje njerëzore që vrau 96 dhe plagosi 766 tifozë në 1989.

Prej vitesh, Mbretëria e Bashkuar ka identifikuar homofobinë si problemin më të madh në këtë sport.

Por përgjegjësia për trajtimin e saj nuk është e qartë. Klubet, Shoqata e Futbollit dhe DCMS kanë kaluar lidhjen mes njëri-tjetrit. Ndërkohë, organi qeverisës ndërkombëtar FIFA i dha Kupën e Botës shteteve shtypëse – së pari Rusisë dhe më pas Katarit.

Ndërkohë, sporti ka investuar pak para për të kapërcyer urrejtjen anti-LGBT+, pavarësisht se futbolli britanik po lahet me para. Vetëm Premier League gjeneron 7.6 miliardë dollarë për ekonominë e Mbretërisë së Bashkuar.

Si rezultat, pavarësisht nga ndonjë numër nismash të mirëkuptuara por të vogla, asnjë lojtar profesionist në MB nuk ka dalë ende si gej apo biseksual.

Komiteti për zgjedhjen parlamentare të DCMS pyeti Shefin Ekzekutiv të Premier League, Richard Masters, se çfarë po bënte për këtë.

Ai pohoi, kushtet janë të duhura për shumë futbollistë të dalin hapur si LGBT+. Për më tepër, ai tha që loja do të ‘përqafonte’ çdo lojtar gej.

Ndërkohë Eniola Aluko, ish-futbollistja e grave në Angli, u tha politikanëve se futbollisti i parë që do të del hapur duhet të “lavdërohet, duartrokitet, dhe respektohet”.

Tani raporti i DCMS thotë:

‘Është thelbësore që të merren hapa për të kuptuar se cilat janë pengesat në rrugën e futbollistëve homoseksual, dhe sa përgjegjësi i takojnë klubeve dhe sa me tifozët. ‘

Raporti, nga një grup ndër-partiak prej 11 deputetësh, shtron gjithashtu pyetje se sa ka barazi racore në sport. Dhe përfundon se koronavirusi ka dëmtuar në mënyrë disproporcionale sportin e grave elitare.

Kqyre edhe qito

© 2020 Dylberizm - Të gjitha të drejtat e rezervuara

Scroll To Top