Tu e lexu qitash
BE bllokon fondet për gjashtë qytete në Poloni që deklaruan veten “zona pa LGBT”

BE bllokon fondet për gjashtë qytete në Poloni që deklaruan veten “zona pa LGBT”

Bashkimi Evropian ka mohuar financimin për gjashtë qytete në Poloni që deklaruan se ishin “zona pa LGBT”.

Pas njoftimit të enjten (30 korrik), Komisioni Evropian tha se ata po pohonin se Bashkimi Evropian qëndron për barazi.

“Vlerat dhe të drejtat themelore të BE-së duhet të respektohen nga Shtetet Anëtare dhe autoritetet shtetërore,” shkroi Komisioneria Evropiane për Barazi, Helena Dalli, në Twitter.

“Kjo është arsyeja pse gjashtë aplikime për binjakëzimin e qyteteve që përfshijnë autoritetet polake që miratuan” Zonat e lira LGBTI” ose” të drejtat e familjes” u refuzuan.”

Qytetet, të cilat nuk janë emëruar, u kërkuan të bashkohen me projektin e binjakëzimit të BE-së i cili lidh qytete të ndryshme së bashku për të “garantuar marrëdhënie paqësore” dhe “forcuar mirëkuptimin dhe miqësinë” midis qytetarëve evropianë.

Zëdhënësi i Komisionit Adalbert Jahnz tha se qytetet ishin refuzuar sepse secili prej përfaqësuesve të tyre ligjorë nuk arriti t’i sigurojë BE-së siguri të mjaftueshme që ata të përmbushnin “objektivat dhe tiparet e përgjithshme” të programit.

Ursula von der Leyen, Presidentja e Komisionit Evropian, tha në një prononcim në Twitter: “Traktatet tona në Evropë sigurojnë që çdo person në Evropë të jetë i lirë të jenë ata që janë, të jetojnë aty ku ata pëlqejnë, ta duan atë që duan dhe synojnë aq lart sa ata duan. Do të vazhdoj të bëj presion për një Bashkim të Barazisë. “

Vitin e kaluar, një e treta e Polonisë u deklaruan si një “zonë pa LGBT” të lire nga “ideologjia LGBT”.

Autoritetet lokale po përmbahen nga veprimet që mund të shihen si tolerante ndaj komunitetit LGBTQ+ dhe po punojnë për të parandaluar ndihmën financiare për organizatat joqeveritare që ndihmojnë në promovimin e të drejtave të barabarta.

Një gazetë konservatore shtypi gjithashtu stikera “Zona pa LGBT” për lexuesit që të shfaqnin publikisht në shtëpitë e tyre.

Shumica e këtyre rajoneve kanë qenë në jug-lindje të vendit. Deklaratat u pritën me reagime të gjera jashtë Polonisë me dënime nga Parlamenti Evropian.

Në përgjigje të vendimit të BE-së për të mohuar fondet, Janusz Kowalski, Ministri Polak për Pasuritë e Shtetit, tha se e gjithë Polonia duhet të jetë një “zonë pa LGBT”, duke theksuar se kushtetuta e vendit njeh vetëm një familje si midis një burri dhe një grua.

“Ne nuk duhet të lejojmë që një euro e vetme të merret nga Polonia, qeveritë lokale polake, çdo institucion polak për zbatimin e ligjit, për të thënë” jo “ideologjisë LGBT, për mbrojtjen e familjes polake,” i tha ai Rzeczpospolita.

“Së pari dhe më e rëndësishmja, Polonia duhet të jetë një zonë pa LGBT. Ne duhet të miratojmë një ligj që ndalon financimin nga fondet publike, ose në nivelin shtetëror ose të qeverisjes vendore, të çdo aktiviteti të organizatave që promovojnë në mënyrë të qartë LGBT-në. “

Kqyre edhe qito

© 2020 Dylberizm - Të gjitha të drejtat e rezervuara

Scroll To Top