Tu e lexu qitash
Protestuesit LGBTQ+ kërcejnë nëpër rrugë si pjesë e grevës masive kombëtare në Kolumbi

Protestuesit LGBTQ+ kërcejnë nëpër rrugë si pjesë e grevës masive kombëtare në Kolumbi

Ndërsa protestat po tronditin Kolumbinë këtë javë mbi reformat e taksave, njerëzit LGBTQ+ kanë udhëhequr kontingjente të konsiderueshme nëpër rrugët e gjithë vendit.

Videot e postuara në faqet e shumta të rrjeteve sociale tregojnë aktivistë queer që kërcejnë (voguing) si pjesë e një greve kombëtare që mbylli vendin. Në një video shihen gratë trans që vallëzojnë në një shesh ku u takuan nga policia me mburoja të trazirave.

Protestat shpërthyen në të gjithë vendin dhe të videot thuhet se u regjistruan në Bogotá.

Nga fundi i prillit, protestat në Bogotá ishin kthyer në dhunë ndërsa protestuesit i vunë flakën një motoçiklete policie dhe forcat policore qëlluan me gaz lotsjellës drejt turmës. Dhuna u raportua gjithashtu në qytete të tjera në të gjithë vendin ndërsa banorët dolën në rrugë.

Protestuesit kolumbianë janë të zemëruar për “reformat e papëlqyera të taksave, së bashku me një numër zhgënjimesh të tjera serioze – nga përparimi i procesit të paqes te shqetësimet mjedisore”, sipas Bogotá Post. “Pas një viti mbylljesh, humbjes së vendeve të punës, luftës financiare, për shumë kolumbianë, reformat tatimore po fërkojnë kripën në plagë. Për më tepër, ka siguruar një thirrje dhe fokus tubimi për zemërimin e njerëzve mbi COVID. “

Personat LGBTQ+ dhe veçanërisht gratë trans janë përballur me nivele të mëdha dhune kohët e fundit në Kolumbi. Një raport i të drejtave të njeriut vitin e kaluar gjeti qindra krime të dhunshme kundër personave LGBTQ+ në Kolumbi, duke përfshirë 63 vrasje vetëm në pjesën e parë të vitit 2020. Shtatëmbëdhjetë nga ato viktima u identifikuan si gra transgjinore.

Barazia në martesë ka qenë e ligjshme në vend që nga viti 2016 dhe gjykatat kanë mbrojtur të drejtën e personave transgjinorë për të korrigjuar shenjat gjinore në identifikimin e tyre zyrtar.

Kqyre edhe qito

© 2020 Dylberizm - Të gjitha të drejtat e rezervuara

Scroll To Top