Tu e lexu qitash
Nxënësit dalin jashtë shkollës katolike që detyroi dy mësues gej të japin dorëheqje

Nxënësit dalin jashtë shkollës katolike që detyroi dy mësues gej të japin dorëheqje

Studentët në një shkollë katolike në Seattle kanë organizuar një dalje masive pasi shkolla detyroi dy mësues të largohen sepse ata janë gej.

Zyrtarët në Shkollën e Mesme Katolike John F Kennedy në Burien, Washington, pretenduan se mësuesit Paul Danforth dhe Michelle Beattie “dhanë dorëheqje vullnetarisht” në fund të shkurtit. Por mbështetësit e tyre thonë se dorëheqjet ishin të detyruara.

Vendimi i shkollës për të larguar mësuesit duket se është në përgjigje të të dyve që vendosën të martohen. I fejuari i Danforth, Sean Nyberg, i propozoi atij në Disneyland më 1 nëntor. Dhe Beattie gjithashtu ishte fejuar së fundmi me partneren e saj të të njëjtit seks.

Nxënësit iu përgjigjën këtij lajmi duke organizuar një ulje të martën, duke bllokuar korridoret e shkollës. Më pas, ata vazhduan protestën e tyre në oborrin e shkollës.

Studentët protestues mbanin pankarta që lexonin “Dashuria është një e drejtë njerëzore”, “Kë do ta pushonte Jezusi?” si dhe “Unë jam gej! Ç’pritet më tej? Të më dëboni?’ Gjatë fundjavës, dikush ngriti Flamurin e Krenarisë LGBT+ në shtyllën e flamurit jashtë shkollës, por ajo u hoq shpejt.

Edhe prindërit me fëmijë në shkollën e mesme katolike Kennedy ndihmuan në organizimin e protestave. Prindërit dhe të diplomuarit e shkollës u bashkuan në një protestë të martën përpara zyrave të Arkivit të Kishës së Seattle.

Jen Southwell, prind i dy nxënësve, tha: ‘Kur njerëzit kanë padrejtësi ndaj tyre, ti ngrihesh për ta. Dhe është thjesht e mahnitshme që kisha nuk po e bën këtë tani. ‘Me sa duket, kontratat e punës të shkollës thonë se mund t’i pushojnë mësuesit nëse “stili i tyre i jetës është i papajtueshëm me vlerat morale katolike ose nëse sjellja e tyre është në kundërshtim me mësimet katolike”.

Erika Dubois, nëna e një nxënësje ndihmoi në planifikimin e aktivitetit. Ajo i tha The Seattle Times se dinte për klauzolën e moralit, por kurrë nuk mendoi se shkolla do ta përdorte atë.

Ajo shtoi: ‘A do të ishte aplikuar nëse një mësues do të divorcohej dhe rimartohej? Apo kishte fëmijë jashtë martese? “Jam e trishtuar për mesazhin që u jipet nxënësve LGBTQ.”

Ndërkohë, mbështetësit po mbledhin fonde edhe për Danforth, i cili ligjëron anglisht, dhe mësuesen e shëndetit dhe fitnesit Beattie.

Kqyre edhe qito

© 2020 Dylberizm - Të gjitha të drejtat e rezervuara

Scroll To Top