Tu e lexu qitash
Rojet e Mbretëreshës të Britanisë së Madhe, pozojnë për këtë set homoerotik ushtarak të fotografëve Clavering dhe Parkhurst

Rojet e Mbretëreshës të Britanisë së Madhe, pozojnë për këtë set homoerotik ushtarak të fotografëve Clavering dhe Parkhurst

+16
Shih Galerinë

John Charles Parkhurst (1927-2000) ka punuar së bashku me Basil Arthur Scott Clavering (1910-1973) në prodhimin e fotografive nga fillimi i viteve 1950 deri në mesin e viteve 1960. Fotografitë u prodhuan kryesisht në bodrumin e shtëpisë së Clavering në Chelsea, të cilën ai e kishte konvertuar në një studio të pajisur mirë.

Imazhet fotografike i kushtonin vëmendje të madhe detajeve dhe stilizimit, me Clavering dhe Parkhurst duke përdorur uniforma dhe reklama autentike, që përfaqësonin Trupën e Kalorësisë Mbretërore, Marinën Mbretërore dhe Ushtrinë.

Clavering dhe Parkhurst shërbyen të dy në marinë, dhe përvoja e tyre dhe lidhja me subjektin e tyre është e qartë në mënyrën se si u përshkruan veshja dhe zhveshja e pjesshme, duke reflektuar një mirëkuptim të brendshëm.

Shumë prej modeleve ishin gjithashtu personel ushtarak aktiv, të cilët Clavering i takoi në shtëpitë publike afër Hyde Park dhe kazermat në Chelsea. Rrjedhimisht, imazhet nuk janë thjesht njerëz të veshur me uniforma, por burra plotësisht të vetëdijshëm për qëllimin dhe simbolizmin e uniformës.

© 2020 Dylberizm - Të gjitha të drejtat e rezervuara

Scroll To Top