Tu e lexu qitash
Shoqatat psikonalitike kërkojnë falje për keqinformimin e masës për çështjet LGBTQ+

Shoqatat psikonalitike kërkojnë falje për keqinformimin e masës për çështjet LGBTQ+

Qendra e re për psikoanalizë (NCP) iu bashkua Shoqatës Amerikane të Psikoanalitikës, si dhe një numër të instituteve dhe shoqatave të tjera psikoanalitike, në kërkim fajlet e tyre të fundit ndaj komunitetit LGBTQ+.

Në komunikatën e tyre thuhet: ”Ne pranojmë se dëmi i shkaktuar personave LGBTQ+ si rezultat i diskriminimit në fushën tonë ka qenë serioze, afatgjate dhe vazhdon edhe sot e kësaj dite. Ne marrim përgjegjësinë për rolin që anëtarët e institutit tonë kanë luajtur në patologjizimin e identiteteve LGBTQ+, të cilat çuan në pikëpamje negative në publikun e gjerë për njerëzit LGBTQ+, si dhe për praktikat klinike që përforcuan turpin dhe urrejtjen që njerëzit LGBTQ+ kërkuan trajtim për të lehtësuar.”

“Në vitet e fundit shumë anëtarë të institutit tonë kanë punuar shumë për të mirat dhe gabimet e të së kaluarës duke eksploruar shprehje të ndryshme të gjinisë dhe seksualitetit me një ton afirmimi dhe krijimtarie. Ne kemi bërë përparim të madh, por megjithatë ende ka shumë për të bërë. Në veçanti, duhet të bëhet shumë më tepër punë në fushën e përkatësisë gjinore, ku njerëzit transgjinorë, me gjini jo-binare dhe njerëz të tjerë jo-konformist janë të stigmatizuar rëndë, si në shoqëri dhe në fushën e shëndetit mendor.”

“Ne jemi të përkushtuar për të kundërshtuar diskriminimin që është aq i dëmshëm për komunitetin LGBTQ+. Ne shpresojmë që marrja e përgjegjësisë për pjesën tonë në praktikat e së kaluarës mund të hapë rrugën për një epokë ku psikoanalistët jo vetëm që “nuk diskriminojnë” pacientët e tyre LGBTQ+, por ku homoseksualët, lezbiket, biseksualët, transgjinorët, personat queer e me gjini jo binare, interseksualët dhe të gjithë njerëzit e tjerë nën këtë ombrellë do të takohen me pranimin, kuptimin dhe afirmimin për ata që janë.”- thuhet në letrën e kërkim faljes nga NCP.

Kqyre edhe qito

© 2020 Dylberizm - Të gjitha të drejtat e rezervuara

Scroll To Top