Tu e lexu qitash
Mori Fund Eddy Belleguele

Mori Fund Eddy Belleguele

Édouard Louis është shkrimtar gej francez, autori i librit “Mori Fund Eddie Belleguele (The End Of Eddy).” Libri tashmë i përkthyer në 25 gjuhë, është autobiografi e autorit, që përshkruan dhunën dhe dëshpërimin e jetës që përjetoi ai duke u rritur në varfëri në një krahinë homofobike të Francës.

Libri portretizon fëmijërinë dhe zgjimin seksual duke shpjeguar në detaje ngacmimet, vështirësitë, rritjen në shoqëri diskriminuese e me baba alkoolist; si dhe dhunën psikologjike, emocionale dhe fizike nëpër të cilën ai kaloi.

Autori cek: “Në të vërtetë, kryengritja kundër prindërve të mi, kundër varfërisë, kundër klasës sime sociale, racizmit të saj, dhunës së saj, zakoneve të saj, ka qenë veçse e dytë; ngaqë para se të revoltohesha kundër botës së fëmijërisë sime, është bota e fëmijërisë sime që ka ngritur krye kundër meje.”

Pas suksesit sensacional në Francë, përkthimi i librit në shqip u soll në vitin 2014 në Panairin e Librit në Prishtinë, duke qenë ndër librat më të shitur për shkak të tematikës kontraversale.

Kqyre edhe qito

Édouard Louis shkruan me intelegjencë mëshiruese dhe me stil veçantë. Ka qenë i nominuar për çmimin Prix Goncourt du Premier Roman në Francë, dhe tanimë cilësohet si shkrimtarët më të njohur francez të brezit të tij.

Kqyri komentet (0)

Leje ni koment

Email adresa jote nuk publikohet.

© 2020 Dylberizm - Të gjitha të drejtat e rezervuara

Scroll To Top