Tu e lexu qitash
“Hapësirë e sigurt” nga Clifford Prince King

“Hapësirë e sigurt” nga Clifford Prince King

+6
Shih Galerinë

“Hapësirë e sigurt”, është një koleksion me fotografi të fotografit Clifford Prince King, që gjurmon rezonancat dinamike të imazheve dhe aktivizmit të fotografes legjendare Nan Goldin, e cila është inspirim i tij, në të gjithë fotografitë, filmin dhe kulturën bashkëkohore.

“Burra Queer të zi – miq, dashnorë, një ndarje mjegullore në mes – të shtrirë me dembeli nëpër apartamente të zbrazta, duke mbledhur flokët e njëri-tjetrit, duke mbajtur bluntat në gojën e tjetrit ose duke shikuar me meditim larg kamerës, të zhveshur.

Shikuesi është në gjendje të fitojë atë që King e përshkruan si një “paraqitje të shkurtër në një botë homoseksuale të zezë përmes skenave dhe ritualeve të përditshme” shkruan gazetarja Marjon Carlos mbi fotografitë.

“Shumë prej imazheve që unë përpiqem të krijoj është thjesht vendosja e njerëzve të zi në skenarë ose skena që duken të njohura”, thotë King. “Dhe kështu qëllimi përfundimtar për mua është krijimi i imazheve atje ku ne i shohim këta burra të zi- edhe nëse prezantohen mashkullorë ose femërorë – dhe t’i japim këtij imazhi një hapësirë.”

Duke shtyrë prapa në gjininë miopike dhe pritjet racore rreth mashkullorësisë së zezë, King ngre një ndjeshmëri dhe njohuri të caktuar midis marrëdhënieve të burrave të zi queer që rrallë i shohim të përfaqësuara.

Kqyre edhe qito

© 2020 Dylberizm - Të gjitha të drejtat e rezervuara

Scroll To Top