Tu e lexu qitash
Mësimet gjithëpërfshirëse LGBTQ+ tani janë të detyrueshme në të gjitha shkollat në të gjithë Anglinë

Mësimet gjithëpërfshirëse LGBTQ+ tani janë të detyrueshme në të gjitha shkollat në të gjithë Anglinë

Që nga ky muaj, të gjitha shkollat ​​në Angli kërkohen të përfshijnë orë mësimore LGBTQ+.

Pas një vendimi historik në 2019, shkollat ​​e mesme tani do të edukojnë studentët mbi orientimin seksual, identitetin gjinor dhe marrëdhëniet, ndërsa shkollat ​​fillore do t’u mësojnë fëmijëve rreth familjeve LGBTQ+.

Disa institucione kanë kohë deri në verën e vitit 2021 për t’i vënë mësimet në praktikë.

Udhëzimet e reja shprehin se të gjithë nxënësit duhet të kuptojnë rëndësinë e “barazisë dhe respektit” dhe që shkollat ​​”duhet të sigurojnë që ato të jenë në përputhje me dispozitat përkatëse të Aktit të Barazisë”.

Mësuesit duhet të jenë “të ndjeshëm dhe të përshtatshëm për moshën” në mënyrën se si ata i qasen kurrikulës LGBTQ+, e cila duhet të “integrohet plotësisht në programet e tyre të studimit për këtë fushë të kurrikulës sesa të jepet si një njësi apo mësim i pavarur”.

“Shkollat ​​janë të lira të përcaktojnë se si e bëjnë këtë dhe ne presim që të gjithë nxënësit të jenë mësuar me përmbajtje LGBT në një kohë të caktuar si pjesë e kësaj fushe të kurrikulës”, shpjegon më tej, para se të thuhet se të rinjtë duhet të kuptojnë “seksualitetin njerëzor dhe të respektojnë veten dhe të tjerët”.

Sidonie Bertrand-Shelton, Shefi i Programeve të Edukimit në Stonewall, e vlerësoi vendimin, duke thënë se arsimi gjithëpërfshirës LGBTQ+ ka të bëjë me mësimin e studentëve se “disa fëmijë kanë dy nëna ose dy baballarë”, dhe se të mësosh për familje të ndryshme nga një moshë e re “ndihmon në krijimin e mjediseve gjithëpërfshirëse në mënyrë që të gjithë të ndiejnë se i përkasin. ”

Josh Bradlow, menaxher i politikave në Stonewall, tha se do të kishte qenë “ndryshim i jetës” për të nëse ai do të merrte të njëjtin edukim në shkollë.

“Ky mësim do të ketë ndikim po aq të fortë tek njerëzit LGBT sesa njerëzit jo-LGBT,” shpjegoi ai. “Unë mendoj se kjo luan një rol të jashtëzakonshëm dhe vendimtar në ndihmën për të luftuar ngacmimin.”

Në fillim të këtij viti, u njoftua se Skocia do të bëhet vendi i parë në botë që shton historinë LGBTQ+ në programin e tyre shkollor.

Në vitin 2021, të gjitha shkollat ​​publike do të marrin mësime në çështjet me të cilat përballet komuniteti LGBTQ+ siç janë martesat e të njëjtit seks, prindërit e të njëjtit seks, homofobia, bifobia, transfobia dhe epidemia e HIV dhe AIDS.

John Swinney, Zëvendës Ministri i Parë dhe Sekretari i Arsimit, vlerësoi lajmet historike.

“Skocia konsiderohet tashmë një nga vendet më progresive në Evropë për barazinë LGBTI” tha ai në një deklaratë. “Unë jam i kënaqur të njoftoj se ne do të jemi vendi i parë në botë që do të ketë arsim përfshirës LGBTI të vendosur brenda kurrikulës.”

Kqyre edhe qito

© 2020 Dylberizm - Të gjitha të drejtat e rezervuara

Scroll To Top