Tu e lexu qitash
Biden nënshkruan urdhrin ekzekutiv për të zbatuar barazinë LGBTQ+ në punësim, në ditën e tij të parë në detyrë

Biden nënshkruan urdhrin ekzekutiv për të zbatuar barazinë LGBTQ+ në punësim, në ditën e tij të parë në detyrë

Pas katër vjet sulmesh të vazhdueshme, të nxitura nga urrejtja e Donald Trump mbi të drejtat e amerikanëve LGBTQ+, inaugurimi i djeshëm i Presidentit Joe Biden shënon fundin e terrorit Trump. Dhe me të vjen edhe premtimi i administratës së re për të riparuar dëmet gjatë ditës së parë të Biden në detyrë.

Sipas New York Times, Presidenti Joe Biden ka nënshkruar urdhrin për zbatimin e vendimit të Gjykatës së Lartë për barazinë LGBTQ+ në vendin e punës në ditën e tij të parë në detyrë. Ishte një nga 17 urdhërat e nënshkruar nga presidenti në ardhje, duke përfshirë deklaratat që bashkohen me marrëveshjen e Parisit mbi klimën, përmbysjen e ndalimit të udhëtimit nga një pjesë e vogël e vendeve me shumicë myslimane dhe forcimin e programit të veprimit të shtyrë për arritjet e fëmijërisë (DACA).

Urdhri ekzekutiv për zbatimin e vendimit në Bostock v. Clayton County vjen gati gjashtë muaj pasi Gjykata e Lartë lëshoi ​​vendimin, i cili gjeti se diskriminimi anti-LGBTQ është një formë e diskriminimit seksual, pra e paligjshme në vendin e punës sipas Titullit VII të Ligjit për të Drejtat Civile të vitit 1964. Vendimi ka implikime të gjera dhe prek të gjitha ligjet kundër diskriminimit seksual, përfshirë ato në arsim, strehim, kredi dhe shërbim jurie.

“Të gjithë personat duhet të marrin trajtim të barabartë sipas ligjit, pa marrë parasysh identitetin e tyre gjinor ose orientimin seksual,” thuhet në njoftim. “Administrata Biden-Harris do të parandalojë dhe luftojë diskriminimin në bazë të identitetit gjinor dhe orientimit seksual.”

Njoftimi thotë se urdhri ekzekutiv i Biden “do të drejtojë gjithashtu agjencitë të marrin të gjitha hapat e ligjshëm për t’u siguruar që statutet federale anti-diskriminim që mbulojnë diskriminimin seksual ndalojnë diskriminimin në bazë të orientimit seksual dhe identitetit gjinor, duke mbrojtur të drejtat e personave LGBTQ +.

Grupet e avokimit LGBTQ+ festuan vendimin, i cili ka të ngjarë të ndiqet në ditët që vijnë nga një shfuqizim i ndalimit ushtarak trans të Trump.

“Duke nënshkruar këtë urdhër ekzekutiv në ditën e tij të parë të detyrës, Presidenti Biden po tregon me guxim se administrata e tij do t’i japë përparësi të drejtave civile të të gjithë amerikanëve,” tha Imani Rupert-Gordon, drejtorja ekzekutive e Qendrës Kombëtare për të Drejtat e Lezbikeve, në një deklaratë . “Sidoqoftë, ne e pranojmë se ka ende shumë për të bërë për t’i dhënë fund diskriminimit sistematik që mundon njerëzit LGBTQ, komunitetet me ngjyrë dhe njerëzit që mbajnë identitete të shumta të nënpërfaqësuara në këtë vend, dhe NCLR pret që të punojë me këtë administratë për të ndihmuar në mbështetjen dhe mbrojtjen e të gjithë neve.”

Kqyre edhe qito

© 2020 Dylberizm - Të gjitha të drejtat e rezervuara

Scroll To Top