Tu e lexu qitash
‘Më kanë ngatërruar me shumë burra’ nga Arbër Selmani

‘Më kanë ngatërruar me shumë burra’ nga Arbër Selmani

Më kanë ngatërruar me shumë burra
më kanë parë me ta
jam zgërdhi krah tyre
kam pshty brenda gojëve të tyre.


Më kanë ngatërruar me shumë burra
me ata që i lanë gratë e tyre për mua
kemi bërë pestil, misër e trosha bashkë
jemi ly me vaj kokosi, me ujë e sodë buke
me këta burra, kemi luajtur shah-mat
me ta, i jam futur oqeanit për së shkurti
e në mars, kemi soditur pulëbardhat
netëve, jemi fshehur në podrumet e mahallave.


Më kanë ngatërruar me shumë burra
me krejt këto mendje ngjyrë mashkulli
me këta trupa ky hyj e tradhëtoj
plot romane, me ta, i lexuam buzë liqenit
në Ulqin, shumë herë vodhëm prej dhomave të hotelit.


Më kanë ngatërruar me shumë burra
me dylbi, bota më pa me ta
me këta djem, kemi grushtuar të tjerët
kemi pirë inatin
kemi vjellë inatin
kemi gënjy bashkë
kemi nemur e kemi ofendu
me ta, qiell, kishë e xhami kemi tejkalu.


Më kanë ngatërruar me shumë burra
më kanë shitur tek ta, pa gjë n`shkëmbim
më kanë ndjekur kur bëja kurvëri
kur lyenim mustaqet me të zezë
kur preknim vetullat dhe kofshët
kur rrinim larg njerëzve, që të mos i lëndonim.


Më kanë ngatërruar me shumë burra
që pos puthjeve, donin ende
se burrat pritet të mos mjaftohen
dikush donte mëngjesin, dikush qepët taze në pjatën e sallatës
më janë shtuar burrat, dhe kilogramët
më janë burrësuar gajlet,
edhe xhamat e dritareve.


Mua
Më kanë ngatërruar me shumë burra
më kanë fërfllu në egot e tyre
kam qenë trupi i ulëses pas shoferit
jo ju, kurrë, por ata burra dikur më dashuruan
si mysafirin e tyre të nderit.

Kqyre edhe qito

© 2020 Dylberizm - Të gjitha të drejtat e rezervuara

Scroll To Top