Tu e lexu qitash
Gjykata e Koresë së Jugut quan seksin konsensual midis dy ushtarëve meshkuj ‘të kufizuar me përdhunim’

Gjykata e Koresë së Jugut quan seksin konsensual midis dy ushtarëve meshkuj ‘të kufizuar me përdhunim’

Një gjykatë ushtarake në Korenë e Jugut ka ndjekur penalisht dy ushtarë meshkuj, duke këmbëngulur që seksi i tyre konsensual “të kufizohej me përdhunimin”.

Të dy burrave iu dha një dënim me gjashtë muaj burg me kusht, sipas The Guardian, pasi u shpallën fajtor për “pahijshmëri”.

Megjithëse aktiviteti seksual i të njëjtit seks është i ligjshëm për civilët në Korenë e Jugut, ai është i ndaluar sipas nenit 92-6 të kodit penal ushtarak të vendit. Për personelin ushtarak, ai konsiderohet “ngacmim seksual” dhe dënohet me deri në dy vjet burg.

Në Korenë e Jugut, është e detyrueshme që të gjithë burrat në vend të shërbejnë minimumi 21 muaj në ushtri.

Sipas vendimit, një prej ushtarëve meshkuj hyri në çadrën e tjetrit në disa raste në dhjetor 2020, kur ata ishin në një grup që po izoloheshin për shkak të pandemisë dhe kryen seks oral.

Për shkak të ndalimit ushtarak të seksit homoseksual, ata u konsideruan nga gjykata se kishin “ngacmuar” njëri-tjetrin.

Pavarësisht se avokati i tyre mbrojtës duke argumentuar se seksi midis dy burrave ishte konsensual, gjykata këmbënguli se “konsiderohej në kundërshtim me moralin e mirë seksual” dhe madje “kufizohej me përdhunim”.

Kim Hyung-nam, drejtor i Qendrës Koreane Ushtarake për të Drejtat e Njeriut, i tha The Guardian se vendimi ishte “diskriminim i pamohueshëm ndaj pakicave seksuale”.

Ai shtoi: “Ruajtësit e Nenit 92-6 thonë se ushtria do të pësojë dëme për shkak të rënies së disiplinës ushtarake, por është e vështirë të shihet se si marrëdhëniet seksuale të të njëjtit seks nën pëlqimin e ndërsjellë shkaktojnë një dëm të tillë.”

Në vitin 2019, Amnesty International lëshoi ​​një raport të titulluar “Duke shërbyer në heshtje: njerëzit LGBTI në ushtrinë e Koresë së Jugut”.

Raporti tregoi se ndërsa njerëzit LGBTQ+ po bëhen gjithnjë e më të dukshëm në Korenë e Jugut, ushtarët po përballen me “ngacmim, diskriminim dhe dhunë nga ana e oficerëve të tyre komandues dhe kolegëve të tyre”.

Ushtarët anonimë të Koresë së Jugut të cilët u intervistuan për hulumtimin raportuan se ishin pyetur në lidhje me seksualitetin e tyre para shërbimit të tyre ushtarak, dhe të tjerët thanë nëse ata “konsideroheshin femërorë”, ata ishin subjekt i abuzimit fizik dhe seksual nga oficerë të rangut të lartë.

Kqyre edhe qito

© 2020 Dylberizm - Të gjitha të drejtat e rezervuara

Scroll To Top