Tu e lexu qitash
Çifti gej ndan qindra maska ​​me ylber për të luftuar koronavirusin dhe zonat “pa LGBT” në Poloni

Çifti gej ndan qindra maska ​​me ylber për të luftuar koronavirusin dhe zonat “pa LGBT” në Poloni

Një çift gej në Poloni ka shpërndarë maska ​​për fytyrë me ylber në zonat “pa LGBT”, për të luftuar si homofobinë ashtu edhe koronavirusin.

Më shumë se një e treta e Polonisë zotohet të bëhet një zonë “pa LGBT”, duke u zotuar të përmbahet nga veprimet që inkurajojnë tolerancën dhe shmangin ofrimin e ndihmës financiare për OJQ-të që punojnë për të promovuar të drejta të barabarta.

Intoleranca nxitet kryesisht nga Partia për Ligj dhe Drejtësi (PiS) në pushtet, e cila ka synuar shpesh të drejtat e LGBT+ si një ndikim të huaj pushtues ose “murtajë” që kërcënon identitetin kombëtar të vendit.

Por Jakub dhe David, një çift gej polak, vendosën që përballë diskriminimit të përhapnin mirësinë dhe pozitivitetin gjatë pandemisë së koronavirusit. Në një video në YouTube në lidhje me projektin e tyre, çifti tha: “Masat themelore të mbrojtjes mungojnë, dhe maskat janë bërë produkte të pakta. Kjo është arsyeja pse ne kemi bërë maskat tona dhe do t’i japim njerëzve”.

Çifti gej nga Polonia shpërndan falas maska me ylber për të e luftuar koronavirusin dhe homofobinë

Jakub tha që ai huazoi një makinë qepëse nga gjyshja e tij dhe bëri 300 maska ​​me partnerin e tij David për të i dhënë falas në rrugët e qyteteve të Gdańsk, Gdynia dhe Sopot.

Edhe pse në videon e tyre në YouTube kishte disa momente të tensionuara, reagimi ishte jashtëzakonisht pozitiv.

Sipas Star Observer, Jakub tha: “Ishte mirë të shohësh që ylberi nuk i tremb njerëzit, por do t’i ndihmojë ata të qëndrojnë të sigurt … Shumë prej njerëzve polakë na quajnë murtajë, kështu që ne menduam nëse i ndihmojmë njerëzit të kapërcejnë murtajën e vërtetë, ata mund të ndërrojnë mendim. Unë e di se është naive, por nëse mund të bëjmë diçka të mirë, pse jo? “

Kqyre edhe qito

© 2020 Dylberizm - Të gjitha të drejtat e rezervuara

Scroll To Top