Tu e lexu qitash
Pacienti martohet me të dashurin në ceremoninë prekëse në shtratin e spitalit

Pacienti martohet me të dashurin në ceremoninë prekëse në shtratin e spitalit

Dëshira e fundit e pacientit Alfredo Garcia ishte të martohej me të dashurin e tij. Garcia, 31 vjeç, mbajti një ceremoni përkushtimi në shtrat në spitalin ku po qëndron jashtë Chicikagos me Erwin Sigueroa, të dashurin e tij për pesë vjet dhe dashurinë e jetës së tij.

“Ishte shumë emocionuese. Kishte shumë lot, por patjetër që ishte lumturi. Është ajo që Alfredo donte, “tha Bryan Pottow, drejtori i Seasons Hospice MacNeal Inpatient Center, i cili ndoqi ceremoninë dhe ndihmoi në organizim me Garcian.

Garcia, i cili ka jetuar me HIV për tetë vjet, u diagnostikua në janar me kancer të mëlçisë në fazën IV dhe limfomën e Hodgkin, një kancer që përhapet përmes sistemit limfatik, i cili përfshin indet dhe organet që prodhojnë, ruajnë dhe mbajnë qelizat e bardha të gjakut që luftojnë infeksionet.

Garcia arriti në Seasons Hospice në korrik 2019. Gjatë procesit të marrjes, Pottow e pyeti Garcia se çfarë dëshirash kishte. Garcia tha se dëshironte të martohej me Sigueroa. Çifti kishte qenë miq të ngushtë gjatë gjithë jetës dhe u rritën së bashku në lagjen Little Village të Chicagos.

“Ata kanë folur për martesë për një vit të tërë” tha Pottow. “Unë i thashë Alfredo, Ne mund ta bëjmë atë”.

Garcia, Pottow dhe stafi në Seasons Hospice filluan të planifikojnë martesën e Garcias javën e kaluar, por në 48 orët e kaluara, gjendja e tij filloi të përkeqësohej. Pottow ishte përpjekur të rregullonte praninë e një zyrtari të gjykatës, duke e bërë atë një martesë të ligjshme, por stafi i mikpritësve ndoqi me shpejtësi procesin dhe zgjodhi ceremoninë e përkushtimit.

Ceremonia zgjati afërsisht 30 minuta. Rreth 12 persona morën pjesë, përfshirë vëllain dhe motrën e Garcias, tha Pottow. Pas betimeve, të gjithë shijuan një dolli me shampanjë.

“Ishte bukur të realizosh dëshirën e fundit të Alfredos me Ervinin. Alfredo gjithashtu pati mundësinë të rrethohej nga familja e tij, “tha Pottow. “Ata ishin shumë të lumtur me të. Këto janë kujtime të përjetshme për Erwin. Ai do t’i mbaj gjallë ato përgjithmonë.”

Kqyre edhe qito

© 2020 Dylberizm - Të gjitha të drejtat e rezervuara

Scroll To Top