Tu e lexu qitash
Freddie Mercury duke buzëqeshur në fotot emocionuese të fundit të tij

Freddie Mercury duke buzëqeshur në fotot emocionuese të fundit të tij

Freddie Mercury shihet duke buzëqeshur në këto foto të bukura të fundit ndonjëherë të bëra prej tij në shtëpi nga i dashuri i tij Jim Hutton.

Freddie vdiq të dielen me 24 nëntor 1991. Deri në mbrëmjen e së shtunës, ai po venitej shpejt për të vdekur paqësisht natën tjetër. Ai gjithmonë thoshte se nuk i interesonte sesi njerëzit e kujtonin atë “Varet nga ata. Kur unë jam i vdekur, kujt i interesohet? Mua jo”.

Por ai nuk do të dëshironte të kujtohej në shtratin e tij, i zvogëluar dhe i dobët. Rastësisht, i dashuri i tij e zuri atë në kopshtin e tij, vetëm disa javë më parë, dhe këto imazhe të bukura tregojnë Freddien një herë të fundit, i veshur me rrobat e tij më të këndshme, në diell, duke buzëqeshur.

Ajo që e bën atë të mrekullueshme është që Freddie zgjodhi momentin dhe u kap përgjithmonë. Hutton kujtoi se po fotografonte disa nga lulet e mrekullueshme në kopshtin e rezidencës West Kensington, ndërsa ai mendoi se Freddie po pushonte brenda.

Papritmas, u shfaq ylli i Queen, i veshur dhe i ndrequr me zgjuarsi. Edhe atëherë, i vetëdijshëm se si pamja e tij ishte ndikuar nga sëmundja e tij, ai kërkoi të fotografohej në një distancë të vogël.

Freddie Mercury në kopshtin e tij, fotografuar nga i dashuri i tij Jim Hutton.

Fotografitë janë një kujtesë e çmuar dhe emocionuese e shpirtit të madh të atij, ndërsa fansat e kujtojnë në përvjetorin e humbjes së tij. Ajo që ka veshur, gjithashtu dërgon një mesazh të fuqishëm, ashtu si edhe shoku besnik që qëndron në krah të tij, maçoku Oscar.

Kqyre edhe qito

Në kujtimet e tij Hutton përshkruan momentin: “Atë verë Freddie pozoi për një aparat fotografik për herë të fundit – timin. Ndodhi kështu. Unë isha jashtë në kopsht duke fotografuar disa lule në lulëzim të plotë dhe Freddie erdhi drejt meje. Unë përgatita thjerrëzat – ai donte të kthehej pak prapa, kështu që nuk ishte shumë afër. Pastaj ai pozoi ndërsa unë bëra katër fotografi, dhe ai u buzëqesh për secilën.”

“Ai ishte aq i zbehtë dhe i tërhequr dhe e dinte që nuk dukej në formën e tij më të mirë, por nuk kishte rëndësi aspak; nga të gjitha fotografitë që kam nga Freddie, këto janë që unë i dua më së shumti.”

Fotografitë janë realizuar në 28 gusht 1991, tre muaj para vdekjes së ikonës nga Queen.

© 2020 Dylberizm - Të gjitha të drejtat e rezervuara

Scroll To Top