Tu e lexu qitash
Këshilltarja presidenciale në Iran përballet me burg për postimin e ilustrimit të familjes LGBT+

Këshilltarja presidenciale në Iran përballet me burg për postimin e ilustrimit të familjes LGBT+

Këshilltarja speciale e presidentit iranian për të drejtat e qytetarisë, Shahindokht Molaverdi, po përballet me akuza ‘përçmimi’ pas publikimit të një infografike që tregon familjet LGBT+.

Imazhi që ndau Molaverdi tregon lloje të ndryshme të familjeve, por përfshin dy ilustrime të familjeve të të njëjtit seks. Një çift femër mban një fëmijë në ilustrim ndërsa një çift mashkull ka një fëmijë të vogël.

Molaverdi me sa duket postoi imazhin në kanalin e saj në Telegram për të shënuar Ditën Botërore të Familjes – 15 maj 2020.

Më pas, Mashregh News publikoi pamje nga postimi në Telegram i Molaverdi dhe shkroi:

‘Me rastin e Ditës Botërore të Familjes, Molaverdi ka botuar një postim në Telegramin e saj ku përshkruhen familjet e devijuara dhe të qortueshme homoseksuale të përbëra nga dy gra dhe një fëmijë, dy burra dhe një fëmijë. ‘

Autoritetet e sigurisë dhe gjyqësorit më pas u ankuan dhe Gjykata e Kulturës dhe Medias akuzoi Molaverdin.

Agjencia e Lajmeve Fars – teknikisht një agjenci e pavarur, por në praktikë e lidhur ngushtë me qeverinë iraniane – tani e ka konfirmuar këtë.

Sipas raporteve të Fars, Molaverdi përballet me tre akuza, duke përfshirë “përhapjen e korrupsionit moral dhe nënçmimit”.

Molaverdi, 54 vjeç, është një akademike dhe juriste që i ka shërbyer Presidentit të Iranit Hassan Rouhani që nga viti 2013. Ajo u bë asistentja speciale e Rouhani për të drejtat e qytetarisë kur ai formoi kabinetin e tij të dytë në 2017.

Në përgjigje të raporteve të mediave dhe valëve të sulmeve në mediat sociale, Molaverdi tha se ajo kishte postuar aksidentalisht imazhin në kanalin e saj Telegram. Për më tepër, ajo thotë se e fshiu shpejt atë më pas.

Ndërkohë, Klubi i Gazetarëve të Rinj citon atë të thoshte: “Unë nuk jam njoftuar për ndonjë aktakuzë të tillë”.

6Rang gjurmon ilustrimin që Molaverdi postoi (lart djathtas) dhe urrejtjen që ajo mori.

Sidoqoftë, profilet me ndikim të mediave sociale po vazhdojnë fushatën e tyre të urrejtjes ndaj saj.

Organizata LGBT+ iraniane 6Rang thotë se disa madje e kanë kërcënuar atë “me të njëjtin fat katastrofik siç ka pasur gruaja e Lutit në Kuran për promovimin e homoseksualizmit”.

Në mitin islamik, Zoti shkatërron Sodomën dhe Gomorën me disa që pretendojnë se ky ishte ndëshkim hyjnor për qytetet që lejonin homoseksualitetin.

Luti dhe familja e tij u çliruan. Por gruaja e tij, mbase duke u penduar për masakrën dhe humbjen e shtëpisë së tyre, kthehet përsëri në Sodomë. Si dënim, Zoti e kthen atë në një shtyllë kripe.

Sidoqoftë, në realitet, Molaverdi përballet me një ndëshkim shumë të vërtetë. Neni 639 i Kodit Penal Islam, i jep një deri në 10 vjet burg kujtdo që inkurajon ose nxit njerëzit drejt korrupsionit moral ose nënçmimit.

Paraqitjet e njerëzve LGBT+ janë të rralla në Iran. Sidoqoftë, disa aktivistë të guximshëm kanë rrezikuar të bëjnë fotografi sekrete të Krenarisë që shfaqin flamurin LGBT+.

Në fillim të këtij viti Irani refuzoi një udhëzim të Kombeve të Bashkuara për t’i dhënë fund dënimit me vdekje për seksin homoseksual.

Kqyre edhe qito

© 2020 Dylberizm - Të gjitha të drejtat e rezervuara

Scroll To Top