Tu e lexu qitash
Gjykatësi nigerian hedh akuzat e homoseksualitetit kundër 47 burrave

Gjykatësi nigerian hedh akuzat e homoseksualitetit kundër 47 burrave

Një gjykatës nigerian ka hedhur një rast kundër 47 burrave që policia akuzoi për shfaqje publike të dashurisë me anëtarët e të njëjtit seks.

Rasti ishte një provë e ligjit anti-LGBT+ të Nigerisë – një nga më të vështirat në botë. Ligji kundër ‘martesës gej’ dënon çdo lloj ‘marrëdhënie dashurore’ të të njëjtit seks, madje edhe miqësi me deri në 14 vjet burg.

Në këtë rast, policia bastisi një nejë me rreth 80 burra në një hotel në rrethin Egbeda të Lagos, kryeqyteti i Nigerisë, në 2018. Disa arritën të largoheshin nga vendi i ngjarjes, por policia arrestoi 57 nga burrat dhe 47 kanë pritur mbi dy vjet që një gjykatë të dëgjojë rastin e tyre.

Të pandehurit thonë se ata janë të pafajshëm dhe thjesht po merrnin pjesë në një nejë ditëlindjeje.

Për më tepër, prokurorët as nuk u munduan të paraqiteshin në seancën dëgjimore në gjykatën e lartë federale në Lagos të martën (27 tetor). Ata tashmë kishin arritur të shtynin çështjen disa herë.

Gjykatësi Rilwan Aikawa hodhi poshtë rastin. Ai tha se ai veproi për shkak të ‘mungesës së ndjekjes penale të zellshme’.

Jashtë gjykatës, shoferi i taksisë Onyeka Oguaghamba, një baba i katër fëmijëve i cili tha se ai thjesht i çoi njerëzit në gjykatë i tha Reuters se ishte i lumtur që gjyqtari hodhi poshtë rastin. Por ai tha se ishte i zhgënjyer që nuk u shkarkua plotësisht.

Ai tha: ‘Nuk jam i lumtur, sepse po kërkoj që çështja të përfundojë në një mënyrë që njerëzit të më shohin dhe të besojnë atë që kam thënë që nga fillimi.’

Në këtë mënyrë, shtoi ai, autoritetet mund ta akuzonin përsëri.

Po kështu Chris Agiriga tha se edhe vendimi i gjyqtarit nuk do ta ndihmonte atë të pajtohej me familjen e tij. Ata e larguan atë për shkak të akuzave.

Ai tha: ‘Që prej dy viteve të fundit, kjo ka shkaktuar shumë dëm në jetën time.’

Sidoqoftë, valltari James Brown, 47 vjeç, tha: ‘Jam i lirë. Kjo do të thotë shumë gjëra të mira.’

Kqyre edhe qito

© 2020 Dylberizm - Të gjitha të drejtat e rezervuara

Scroll To Top