Tu e lexu qitash
Për herë të parë, një burrë trans garon në RuPaul’s Drag Race

Për herë të parë, një burrë trans garon në RuPaul’s Drag Race

“Time to crash the cis-tem” ishin fjalët hyrëse të Gottmik, burrit të parë trans që garon në shfaqjen më të ndjekur queer RuPaul’s Drag Race, e që do të thotë “Koha për të rrëzuar cis-temin”.

RuPaul pranon që më në fund ka ndryshuar mendje për kulturën drag pasi ka zgjedhur burrin e parë trans në Drag Race.

RuPaul zbuloi javën e kaluar se përzgjedhja e garuesit të parë haptas trans mashkullor në Drag Race ndryshoi idenë e tij se çfarë është drag.

Duke folur në The Late Show me Stephen Colbert, RuPaul u hap rreth asaj se sa sizmike ishte përzgjedhja e Gottmik në sezonin 13 jo vetëm për ekskluzivitetin në vetvete, por për të personalisht.

Kur u pyet se cili është mësimi më i madh që ai ka marrë nga Drag Race, ai tha: “Është për të mbajtur një mendje të hapur. Unë hyra në këtë gjë me një ide se çfarë është drag dhe fëmijët kanë një ide tjetër. Ata vazhdojnë ta ndryshojnë atë.

“Këtë sezon ne kemi një burrë trans që është në shfaqjen tonë që po garon me mbretëreshat e tjera dhe ky njeri është fantastik. Fantastik! Pra, e dini, unë vazhdoj të lëviz me ato që po bëjnë fëmijët. ”

RuPaul ka zhurmuar fansat dhe ka mbretëreshat drag me komentet e tij të kaluara për njerëzit trans

Është padyshim një kthesë e mirëpritur që vjen pasi RuPaul është kritikuar vitet e fundit për komentet e tij të kaluara për garuesit trans.

Prezantimi i Gottmik në RuPaul’s Drag Race, sezona e 13.

Në mars 2018, ai i tha gazetës britanike The Guardian se ai “ndoshta nuk do të lejojë” një mbretëreshë drag trans për të konkurruar në garë, duke bërë një dallim midis grave trans që kanë pësuar një formë të tranzicionit mjekësor dhe atyre që ende nuk e bëjnë këtë ose kanë zgjedhur të mos e bëjnë.

“Kultura drag humb ndjenjën e rrezikut dhe sensin e saj të ironisë nëse nuk e bëjnë burrat, sepse në thelbin e saj është një deklaratë shoqërore dhe një f-you i madh për kulturën e mbizotëruar nga meshkujt,” tha RuPaul.

Ai më vonë pretendoi se komentet e tij ishin marrë “kaq jashtë kontekstit”.

Kjo nxiti një grup mahnitës të mbretëreshave drag trans dhe jo binare për të kritikuar RuPaul për vërejtjet e tij dhe plogështinë e përgjithshme kur bëhej fjalë për përfshirjen trans në show.

Vitin e kaluar, mbretëresha jo-binare e sezonit të nëntë Aja tha se mohimi i njerëzve trans në Drag Race është “i gabuar dhe ne të gjithë e dimë atë.

“Mos harroni se jo të gjitha hapësirat e punës janë trans-miqësore dhe drag është e ardhura kryesore e shumë personave trans. Mohimi i trans-grave për të bërë monedhat e tyre, duke treguar artin e tyre në emër të kapitalizmit dhe Emmy-ve ”, thanë ata.

Por sezoni 13 pa mbërritjen e  mbretëreshës trans Gottmik nga Los Angeles, California, duke tërhequr lavdërime të mëdha nga shikuesit me një tifoz trans duke e konsideruar atë “novator”. Mama Ru madje rifreskoi një frazë ikonike Drag Race për të qenë më përfshirëse e garuesve trans dhe jo-binarë.

Përgjatë 12 sezoneve dhe spin-offeve të panumërta, pothuajse çdo episod i shfaqjes televizive të realitetit ka shfaqur linjën: “Zotërinj, ndizni motorët tuaj dhe le të fiton gruaja më e mirë”(“Gentlemen, start your engines, and may the best woman win.”).

Tani në sezonin e fundit, Ru thotë: “Garues, ndezni motorët tuaj dhe le të fitojë mbretëresha më e mirë!” (“Racers, start your engines, and may the best drag queen win!”)

Sipas PinkNews, gjuha e re “njeh faktin që jo çdo garues në show është një burrë cisgender, dhe jo të gjithë personat e tyre drag janë posaçërisht gra”, të tilla si Gia Gunn e cila zbuloi identitetin e saj trans pas qëndrimit të saj në shfaqje, por para se të kthehej për All Stars 4. Në atë kohë, Ru ndryshoi parullën e saj në “zonja dhe zotërinj, ndizni motorët tuaj”, vetëm për të.

Kqyre edhe qito

© 2020 Dylberizm - Të gjitha të drejtat e rezervuara

Scroll To Top