Tu e lexu qitash
Beogradi shënon Paradën e Krenarisë 2021

Beogradi shënon Paradën e Krenarisë 2021

Parada e Krenarisë e Beogradit u mbajt sot në kryeqytetin e Serbisë, me sloganin “Dashuria është ligji”.

Organizatorët dhe pjesëmarrësit e Krenarisë vunë në dukje kërkesat kryesore të Krenarisë së këtij viti, duke iu referuar miratimit të Ligjit për martesat mes seksit të njëjtë.

Marshi filloi me thirrje nga këngëtarja Natasa Bekvalac, e cila iu drejtua turmës për festimin e krenarisë. Një anëtar i Bordit Organizativ të Belgrade Pride, Goran Miletic, deklaroi se kishte marrë premtime se Ligji për martesat mes seksit të njëjtë do të miratohej përgjatë Europride, Parada evropiane e Krenarisë, e cila do të mbahet në Beograd më 17 shtator 2022.

“Ligji është përgatitur, ne thjesht duam që Parlamenti ta miratojë atë dhe Presidenti ta nënshkruajë atë, “tha ai.

Pas ecjes protestuese nëpër qendrën e Beogradit, u organizua një festë në Parkun Manjez me koncert të muzikantëve të njohur.

Parada shënon edhe fundin e Javës së Krenarisë në Serbi, e cila filloi të dielën me 11 shtator.

Kqyre edhe qito

© 2020 Dylberizm - Të gjitha të drejtat e rezervuara

Scroll To Top