Tu e lexu qitash
Sulmohet zyra e Shoqatës LGBT United në Tetovë

Sulmohet zyra e Shoqatës LGBT United në Tetovë

Zyra e Shoqatës LGBT United në Tetovë të Maqedonisë së Veriut është sulmuar gjatë natës së 19 nëntorit, ka njoftuar shoqata përmes një postimi në Instagram.

Sulmuesit kanë tentuar ta thyejnë derën e zyres, por nuk kanë arritur. Ata lanë grafite me simbole naziste si dhe kanë shkruar “VDIS” në gjuhën shqipe.

Kjo nuk është hera e parë që zyra e LGBT United janë sulmuar. Zyra e shoqatës është sulmuar disa herë gjatë viteve të kaluara, si dhe stafi i organizatës është nën kërcënim të vazhdueshëm të thirrjeve anti-LGBT në Tetovë dhe Maqedoni të Veriut.

LGBT United përveç se punon në vetëdijesimin e popullatës maqedonase mbi të drejtat LGBT, ata ofrojnë edhe hapësirën drop-in për personat LGBT si dhe ndan ndihma për personat LGBT në nevojë.

Kqyre edhe qito
Albin Kurti - Prishtina Pride

Dylberizm qëndron në solidaritet me LGBT United, dhe me aktivistët LGBT në Tetovë, të cilët janë nën kërcënim të vazhdueshëm nga urrejtja dhe dhuna homofobike.

© 2020 Dylberizm - Të gjitha të drejtat e rezervuara

Scroll To Top